Patatesleri haşladığınız suyu lavaboya değil çiçek dibine dökerseniz bakın ne oluyor

Patatesleri haşladığınız suyu lavaboya değil çiçek dibine dökerseniz bakın ne oluyor
Haşlanmış patates suyunun daha önce duyulmamış faydası

Bugün sizlere patates haşladıktan sonra suyunu lavaboya dökmek yerine çiçek dibine dökmeyi tavsiye edeceğiz.

Belki de daha önce hiç düşünmemiş olabilirsiniz, ancak patates haşlama suyunun bitkiler için oldukça faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

Çiçekler evleri güzelleştiren önemli figürlerdir. Bakımı kimi zaman zahmetli olan çiçekler çeşitli doğal yöntemlerle sağlıklı bir şekilde büyüyebilirler.

İnsan sağlığı üzerinde, güzellikte, mutfak işlerinde kısacası birçok alanda faydası bulunan patates suyu aynı zamanda çiçekler için oldukça faydalı bir besin oluyormuş.

Birçok alanda faydası bulunan patates suyu çiçeklere döküldüğünde içerdiği besleyici vitamin ve mineraller sayesinde çiçeklerinizi adeta coşturuyormuş.

Lavaboya değil saksıya…

sddefault.jpg

Haşlanmış patates suyunu bunca zaman lavaboya dökerek ziyan edenler üzülecek. Patates suyu içerdiği vitamin ve minerallerle bitkileriniz için adeta bir şifa deposu görevi görecek.

Sulamada kullanacağınız patates suyu bitkilerinizin köklerini güçlendirmek ve büyümelerini teşvik etmede oldukça etkili bir yoldur. Bunun için yapmanız gereken tek şek patatesleri haşladıktan sonra suyunu ayırmanız ve soğumaya bırakmanız.

Kapalı bir kapta en fazla 3-4 saklayabileceğiniz patates suyunu bitkilerinizin köklerine dökmeniz sağlıklı bir şekilde büyümelerine oldukça yardımcı olacak. Ancak bu uygulamayı ayda sadece 2-3 kez uygulamanız daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacak.

Kaynak:BBN