KONYA HABER
Konya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9813 %0,51
47,5323 %0,56
4.392,52 % -0,06
Ara
BBN Haber Yaşam Patlıcan kavurması nasıl yapılır? Birçok aşçı bu tekniği kullanıyor ve asla acı olmuyor

Patlıcan kavurması nasıl yapılır? Birçok aşçı bu tekniği kullanıyor ve asla acı olmuyor

Patlıcan kavurması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik hem de lezzetli olması sebebiyle birçok aşçı tarafından tercih edilen bir yemektir. Ayrıca, doğru bir şekilde yapıldığında asla acı olmaz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

İlk olarak, patlıcan seçimi oldukça önemlidir. Taze ve sert patlıcanlar tercih edilmelidir. Patlıcanların acı suyunu atmak için tuzlu suda bekletilmesi gerekmektedir. Bu işlem, patlıcanın acısını alır ve daha lezzetli bir kavurma elde etmenizi sağlar.

Kavrulmuş patlıcanların yanına eklemek istediğiniz malzemeleri de doğru seçmelisiniz. Soğan, biber, domates gibi sebzelerle birlikte pişirerek lezzetini artırabilirsiniz. Baharat olarak ise kimyon, karabiber ve pul biber kullanabilirsiniz.

PATLICAN KAVURMASI TARİFİ

Patlıcan Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

maxresdefault-002.jpg

1 adet bostan patlıcan
2 adet sivri biber
1-2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pul biber, kara biber, tuz
Sıvı yağ

PATLICAN KAVURMASININ HAZIRLANIŞI

Patlıcanı soyalım ve küp küp doğrayalım. Domatesleri ve biberleri yemeklik doğrayalım. Tavaya yağı kızdırıp biberleri kavuralım. Salçayı ekleyip biraz daha kavuralım. Patlıcanları ekleyip ara ara karıştırarak kavuralım. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra Baharatları ve domatesleri ekleyip pişirelim. İstediğiniz kıvama gelince kavurmamız hazır. İsterseniz sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com