KONYA HABER
Konya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2939 %0,26
48,9250 %0,47
4.864,33 % -0,58
Ara
BBN Haber Yaşam Poğaça yaparken dikkat etmeniz gereken 5 püf nokta: Birçok pastaneci anlatmıyor

Poğaça yaparken dikkat etmeniz gereken 5 püf nokta: Birçok pastaneci anlatmıyor

Tüm bu püf noktalara dikkat ederek, evinizde lezzetli ve mis gibi poğaçalar yapabilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Poğaça yapmak, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak herkesin bildiği gibi, poğaça yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. İşte poğaça yaparken dikkat etmeniz gereken 5 püf nokta, birçok pastanecinin de genellikle paylaşmadığı sırlardır.

Poğaça yapımı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak her pastanenin kendine özgü bir poğaça tarifi vardır ve bu tarifler genellikle sır gibi saklanır. Poğaça yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır ki, bu noktalara dikkat edildiğinde poğaçalarınızın lezzeti bir kat daha artacaktır.

1. Hamurun Kıvamı: Poğaça hamuru, yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğrulmalıdır. Hamurun kıvamı, poğaçaların kabarması ve yumuşak olması için oldukça önemlidir.

2. Mayalanma Süresi: Hamurun mayalanma süresi, poğaçaların kabarması ve iç kısmının yumuşak olması için oldukça önemlidir. Hamurun mayalanma süresi genellikle ılık bir ortamda 1 saat kadar olmalıdır.

2-wvjm.jpg

3. İç Harcın Lezzeti: Poğaçaların iç harcı, lezzetini belirleyen en önemli unsurlardan biridir. İç harcın içerisine konulan peynir, zeytin, patates gibi malzemelerin lezzetli olması, poğaçaların tadını belirleyecektir.

4. Fırın Isısı: Poğaçaların pişirilme sürecinde fırın sıcaklığı oldukça önemlidir. Fırın önceden ısıtılmalı ve poğaçaların pişme süresi boyunca sıcaklık sabit tutulmalıdır.

5. Üzerine Sürülen Yumurta: Poğaçaların üzerine sürülen yumurta, poğaçaların parlak ve çıtır bir görünüme sahip olmasını sağlar. Yumurta sürülmeden önce poğaçaların üzerine susam veya çörekotu gibi malzemeler serpilmelidir.