Ramazan Şerbeti nasıl yapılır? İşte tüm püf noktalarıyla Ramazan Şerbeti tarifi

Ramazan Şerbeti nasıl yapılır? İşte tüm püf noktalarıyla Ramazan Şerbeti tarifi
Ramazan Şerbeti, Ramazan ayında iftar sofralarını şenlendiren ve susuzluğu gideren geleneksel bir içecektir.

İçerisinde bulunan doğal malzemeler sayesinde hem ferahlatıcı hem de besleyici bir içecek olan Ramazan Şerbeti, evde kolayca hazırlanabilir. İşte tüm püf noktalarıyla Ramazan Şerbeti tarifi:

Malzemeler:


- 1 kilogram çilek
- 1 kilogram şeker
- 1 litre su
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı gül suyu veya vanilya özütü

Yapılışı:


1. Çilekleri yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra blenderdan geçirerek püre haline getirin.
2. Derin bir tencereye suyu ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakın. Şeker eriyene kadar karıştırın.
3. Kaynamış şekerli suya çilek püresini ekleyin ve karıştırarak 5-10 dakika kaynatın.
4. Ocaktan almadan önce limon suyunu ve gül suyunu ekleyerek karıştırın.
5. Oda sıcaklığına gelinceye kadar soğumaya bırakın.
6. Soğuyan şerbeti süzgeçten geçirerek cam bir şişeye doldurun.

Ramazan Şerbeti, iftar sofralarında serinletici ve lezzetli bir seçenek olacaktır. Ayrıca ev yapımı olduğu için katkı maddesi içermez ve doğal bir tat sunar. Hazırladığınız bu şerbeti dilerseniz buzla servis edebilir veya taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Herkesin severek içeceği bu şerbet için malzemeleri hazırlayarak kolayca evde yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak:BBN

Kaynak:BBN