Reçelde köpüklenme ve küflenme olmaması için bilmeniz gereken sır! Tüm şefler böyle yapıyor

Reçelde köpüklenme ve küflenme olmaması için bilmeniz gereken sır! Tüm şefler böyle yapıyor

Tüm bu püf noktalarını uygulayarak, evde lezzetli ve bozulmadan uzun süre saklanabilen reçeller yapabilirsiniz.

Reçel yapımı, meyvelerin tazeliğini koruyarak uzun süre saklanabilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Ancak reçel yaparken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri köpüklenme ve küflenmedir. Bu sorunları engellemenin birkaç püf noktası bulunmaktadır. İşte tüm şeflerin uyguladığı o sır...

Reçel yaparken kullanılan meyvelerin taze ve olgun olmasına özen gösterilmelidir. Meyveler, olgunluklarına göre seçilerek kullanılmalıdır. Ayrıca meyvelerin temizliğine de dikkat edilmelidir. Meyveler iyice yıkanmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır.

hq720.jpg

- Reçel yapım aşamasında temiz bir tahta kaşıkla karıştırılmalıdır. Reçel asla çok fazla kaynatılmamalıdır. Bu reçelin içindeki meyvelerin deforme olmasına neden olur. Deforme olan meyvelerin tadı ve şekli bozulur bu da reçel için istenmeyen bir durumdur.

- Fazla koyulaşan reçel yanık kokabilir bu da içindeki meyvenin kokusunun yok olmasına neden olur. Reçelin çok sulu olması da istenmeyen bir durumdur. Çok sıvı olan reçel çabuk bozulur ve küflenir. Reçel kaynarken üzerinde kabarcıklar oluşur, bu kabarcıklar reçelin başında bekleyerek her defasında temizlenmelidir.

  • - Reçelin şekerlenmemesi için kaynarken içine limon suyu sıkılmalıdır. Reçelin tam olarak kıvama gelip gelmediğini anlamak için reçelden bir çay kaşığı alıp bir çay tabağının içine damlatılır. Eğer reçel etrafa yayılmıyorsa kıvama gelmiş demektir.

- Reçel kavanozlara soğutulmadan konulmamalıdır. Sıcak olarak kavanozlara konulursa kavanozda boş kalan yerlerde terleme yapar. Bu reçelin bozulmasına neden olur. Kavanozlara konulan reçellerin ağzı çok sıkı bir şekilde kapatılmalıdır.

Kaynak: Yasemin.com

Kaynak:BBN