KONYA HABER
Konya
Az bulutlu
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2853 %0,24
48,9974 %0,45
4.892,54 % 0,16
Ara
BBN Haber Yaşam Reçelde köpüklenme ve küflenme olmaması için bilmeniz gereken sır! Tüm şefler böyle yapıyor

Reçelde köpüklenme ve küflenme olmaması için bilmeniz gereken sır! Tüm şefler böyle yapıyor

Tüm bu püf noktalarını uygulayarak, evde lezzetli ve bozulmadan uzun süre saklanabilen reçeller yapabilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Reçel yapımı, meyvelerin tazeliğini koruyarak uzun süre saklanabilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Ancak reçel yaparken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri köpüklenme ve küflenmedir. Bu sorunları engellemenin birkaç püf noktası bulunmaktadır. İşte tüm şeflerin uyguladığı o sır...

Reçel yaparken kullanılan meyvelerin taze ve olgun olmasına özen gösterilmelidir. Meyveler, olgunluklarına göre seçilerek kullanılmalıdır. Ayrıca meyvelerin temizliğine de dikkat edilmelidir. Meyveler iyice yıkanmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır.

hq720.jpg

- Reçel yapım aşamasında temiz bir tahta kaşıkla karıştırılmalıdır. Reçel asla çok fazla kaynatılmamalıdır. Bu reçelin içindeki meyvelerin deforme olmasına neden olur. Deforme olan meyvelerin tadı ve şekli bozulur bu da reçel için istenmeyen bir durumdur.

- Fazla koyulaşan reçel yanık kokabilir bu da içindeki meyvenin kokusunun yok olmasına neden olur. Reçelin çok sulu olması da istenmeyen bir durumdur. Çok sıvı olan reçel çabuk bozulur ve küflenir. Reçel kaynarken üzerinde kabarcıklar oluşur, bu kabarcıklar reçelin başında bekleyerek her defasında temizlenmelidir.

  • - Reçelin şekerlenmemesi için kaynarken içine limon suyu sıkılmalıdır. Reçelin tam olarak kıvama gelip gelmediğini anlamak için reçelden bir çay kaşığı alıp bir çay tabağının içine damlatılır. Eğer reçel etrafa yayılmıyorsa kıvama gelmiş demektir.

- Reçel kavanozlara soğutulmadan konulmamalıdır. Sıcak olarak kavanozlara konulursa kavanozda boş kalan yerlerde terleme yapar. Bu reçelin bozulmasına neden olur. Kavanozlara konulan reçellerin ağzı çok sıkı bir şekilde kapatılmalıdır.

Kaynak: Yasemin.com