Sadece 2 malzemeyle tıkalı lavaboları açın ve mutfaktan gelen kokuyu anında yok edin

Sadece 2 malzemeyle tıkalı lavaboları açın ve mutfaktan gelen kokuyu anında yok edin
Bu yöntemleri uygulayarak tıkalı lavaboyu açabilirsiniz

Tıkalı lavaboyu açmanın birkaç farklı yolu bulunmaktadır. Bu yöntemlerden bazıları evde kolaylıkla uygulanabilirken, bazıları içinse profesyonel yardım gerekebilir. Tıkalı lavaboyu açma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak, evde karşılaşılan bu tür sorunların çözümünde oldukça faydalı olacaktır.

Mutfakta ve temizlikte pek çok alanda kullanılan karbonat ve sirkeyi evinizde tıkanan lavaboları açmak içinde kullanılıyor. Yarım bardak karbonat ile yarım bardak sirkeyi, bir kapta birleştirip lavabo giderine aktarın. 15 dakika beklettikten sonra, karışımın üzerine kaynar su aktarın. İşlemi uyguladıktan sonra, lavabonun kolayca açıldığını göreceksiniz.

maxresdefault-003.jpg

Lavabonuz bu sayede hem temizliğini koruyacak hem ışıl ışıl olacak hem de tıkanıklığı giderilmiş olacak.

Tıkalı lavaboyu açma konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da, tıkanıklığı gidermeye çalışırken lavabo ve borulara zarar vermemektir. Eğer evde uyguladığınız yöntemler sonuç vermiyorsa veya tıkanıklık sorunu devam ediyorsa, mutlaka profesyonel bir tesisatçıdan yardım almanız önemlidir. Profesyonel bir tesisatçı, tıkanıklık sorununu en etkili şekilde gidermenize yardımcı olacaktır.

Kaynak: Yeniçağ

Kaynak:BBN