Saksıda karpuz nasıl yetiştirilir? Balkonda veya terasta karpuz yetiştirmenin yolu

Saksıda karpuz nasıl yetiştirilir? Balkonda veya terasta karpuz yetiştirmenin yolu
Saksıda karpuz yetiştirmenin yolu. Öğrendiğinizde hemen denemek isteyeceksiniz

Balkon veya terasınızda saksıda karpuz yetiştirmek oldukça keyifli bir uğraştır.

Karpuz, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Eğer bahçeniz yoksa bile balkon veya terasınızda karpuz yetiştirebilirsiniz. Saksıda karpuz yetiştirmek için dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır.

Karpuz yetiştirmek için gereken malzemeler;

  1. Geniş saksı (Toprak havuzu diye adlandırılır)
  2. Karpuz çekirdeği, hazır karpuz tohumu ya da fidesi
  3. Saksıyı dolduracak kadar kumlu toprak

Toprak Seçimi: Karpuz ekimi için kumlu toprak kullanmanız gerekir. Bu toprağı çiçekçilerden, internet üzerinden ve yapı marketlerden elde edebilirsiniz. Ekime geçmeden önce kumlu toprağı havalandırmanız gerekir. Havalandırma işlemi için toprağı temiz bir örtünün üzerine yayın. Hafifçe karıştırın ve 1 gün boyunca bekletin.

Çekirdekten Karpuz Nasıl Yetiştirilir?

  1. Karpuz yetiştirmek için en verimli zaman, ilkbahar aylarıdır. Karpuzu hem bahçede, hem de balkonda yetiştirebilirsiniz.
  2. Karpuz yetiştirmek için alacağınız çeşit de oldukça önemlidir. Crimson sweet veya sugar baby gibi küçük karpuzlar evde yetiştirmeye daha uygundur.
  3. Çekirdekten karpuz yetiştirmek için, saksıyı toprakla doldurun. Üzerinde küçük çukurlar açın. bu çukurlara karpuz çekirdeklerini yerleştirin ve üzerini hafifçe toprakla kapatın. Sulama ve gübreleme işlemi yaparak, meyvenizin fide vermesini sağlayabilirsiniz.

maxresdefault-001.jpg

Kaynak: lezzet.com.tr

İlgili Haberler

Kaynak:BBN