KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3402 %0,31
48,6326 %0,52
4.886,57 % 0,04
Ara
BBN Haber Yaşam Salatalık dolması olur mu demeyin. İşte klasik dolmaları bile unutturacak o tarifin detayları

Salatalık dolması olur mu demeyin. İşte klasik dolmaları bile unutturacak o tarifin detayları

Lezzetine hayran kalacağınız salatalık olmasının tarifi

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Salatalık dolması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olarak bilinir. Ancak, genellikle klasik dolmaların gölgesinde kaldığı için pek bilinmez. Bugün sizlere, salatalık dolmasının klasik dolmaları bile unutturacak o muhteşem tarifini paylaşacağız.


Salatalık dolması için gereken malzemeler oldukça basit ve kolay bulunabilir niteliktedir. İhtiyacınız olan malzemeler;

Salatalık Dolması (Sivas) Tarifi İçin Malzemeler

maxresdefault-001.jpg

5 adet iri salatalık
yarım kilo kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 çay bardağı bulgur
1 avuç pirinç
tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
kimyon
köfte baharatı
pulbiber
nane

Salatalık Dolması (Sivas) Tarifi Nasıl Yapılır?
Sivasın yöresel lezzetlerinden biridir.

Salatalıkların içleri alınır. Kıymaya soğan, domates, doğranarak ve diğer tüm malzeme karıştırılarak hafiften su serpilerek yoğrulur. Salatalıkların yarısına kadar harç doldurulur, tencereye dizilir. Salçalı su yapılarak üzerlerine gezdirilir. Dolmaların yarısına gelecek kadarda sıcak su eklenir. Üzerlerıne minik parçalar halinde tereyağı konulur. Salatalıkların dirilikleri bıçakla ara sıra kontrol edilerek pişirilir. Afiyet olsun.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com