Saray muhallebisi nasıl yapılır? İşte tadına hayran kalacağınız tatlının tarifi
Saray muhallebisi, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. İncecik dökülen muhallebi ve üzerine serpilen tarçın ile damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakır.
Eğer siz de evinizde bu enfes lezzeti denemek istiyorsanız, işte saray muhallebisi tarifi:
Saray Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler
100 gr tereyağı
1 litre süt
4 kaşık tepeleme un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet yumurta sarısı
Saray Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Saray muhallebisi için sütü tencereye boşaltın, kısık ateşte ısıtın.
Bu arada yumurta sarısıyla şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
Bu karışımı süte ilave edip şekerin erimesini sağlayın.
Şeker eridikten hemen sonra ocağı kapatın. Çok ısınmamalı.
Başka bir tencerede 100 gr margarini eritip üzerine unu ilave ederek kavurun.
Sonra kavurduğumuz una sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta devamlı karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp üzerine vanilyayı ilave ederek 5-10 dk devamlı karıştırarak muhallebiyi soğutun.
Daha sonra bir borcam tepsiyi ıslatıp muhallebiyi dökün.
Üzerine dövülmüş cevizi serpiştirip saray muhallebisini buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hafif ve lezzetli olan bu saray muhallebisi tarifini sizlerinde beğeneceğini düşünüyorum.
Özellikle sütlü tatlı severlerin vazgeçilmezi olacağı saray muhallebisi tarifini denemelerini tavsiye ediyorum.
Pratik hazırlayabileceğiniz masrafsız lezzetli saray muhallebisi tarifini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
Kaynak:BBN