Sarımsağı dondurup tüketin, bakın sarımsak dondurulursa ne oluyor…

Sarımsağı dondurup tüketin, bakın sarımsak dondurulursa ne oluyor…
Sarımsağı dondurarak tüketmenin pek bilinmeyen faydası

Sarımsağı dondurup tüketmek isteyenlerin bu noktalara dikkat etmeleri ve dondurma işlemi sonrasında sarımsağı doğru şekilde kullanmaları önemlidir.

Sarımsak, yüzyıllardır kullanılan ve sağlık açısından birçok faydası bulunan bir besindir. Peki, sarımsağı dondurmak bu faydalı besinin özelliklerini nasıl etkiler? Gelin birlikte inceleyelim.

Ensonhaber.com'daki habere göre; Bilim dünyasından gelen yeni bir bilgi, mutfak alışkanlıklarını değiştirebilir.

Araştırmacılar, dondurulmuş sarımsağın taze sarımsaktan bile daha sağlıklı olabileceğini belirtiyor.

Sarımsağı dondurucuda saklamak, hem tazeliğini korumak hem de sağlık yararlarını artırmak adına giderek daha yaygın bir yöntem haline geliyor.

Son yapılan bilimsel çalışmalar, dondurulmuş sarımsağın içindeki faydalı bileşenlerin taze sarımsağa göre daha yüksek seviyelerde korunabileceğini öne sürüyor.

maxresdefault.jpg

Sarımsakları böyle dondurun

Sarımsakları dondurmanın sağlığa faydalı olabileceğini öğrendiyseniz, bu yöntemi denemekten çekinmenize hiç gerek yok.

Aksine, sarımsakları dondurmak, tazeliklerini ve besin değerlerini korumak için mükemmel bir yol.

Ancak, sarımsak dişlerinin taze ve hasarsız olduğundan emin olun; küflü, çürümüş veya zararlılara maruz kalmış sarımsakları kullanmaktan kaçının.

Sarımsakları doğrayarak veya ezerek hazırlayın ve hava geçirmez kaplarda ya da özel dondurucu torbalarında saklayın.

En iyi kaliteyi sağlamak için, torbalara dondurma tarihini yazmayı unutmayın ve altı ay içinde kullanmaya özen gösterin.

Dondurulmuş sarımsak, özellikle yaz aylarında birkaç önemli avantaj sunar:

Sıcak Havalarda Bozulmayı Önler:

Yaz aylarında taze sarımsak daha hızlı bozulabilir. Dondurulmuş sarımsak, bozulmadan uzun süre saklanabildiği için bu sorunu ortadan kaldırır.

Kolay ve Pratik Kullanım:

Yazın genellikle dışarıda yapılan barbekü ve pikniklerde yemek hazırlığı daha hızlı ve pratik olmalıdır. Dondurulmuş sarımsak, önceden doğranmış veya ezilmiş olarak kullanılabildiği için zaman kazandırır.

Besin Değerlerinin Korunması:

Yaz aylarında taze sebze ve meyvelerin besin değerleri sıcak havadan dolayı daha hızlı kaybolabilir. Dondurulmuş sarımsak, besin değerlerini koruduğu için sağlıklı beslenmeye katkı sağlar.

Nasıl hazırlanır, nasıl kullanılır?

Hazırlık:

Taze sarımsak dişlerini soyup doğrayın veya ezin. İsterseniz bütün dişleri de dondurabilirsiniz.

Dondurma İşlemi:

Doğranmış veya ezilmiş sarımsağı küçük porsiyonlar halinde (örneğin, buz kalıplarında) dondurun. Buz kalıpları donduktan sonra, sarımsak parçalarını hava geçirmez torbalara veya kaplara aktararak dondurucuda saklayın.

Kullanım:

İhtiyacınız olan miktarı doğrudan yemeklere ekleyebilirsiniz. Dondurulmuş sarımsak, çözdürülmeden de kullanılabilir, bu da zaman kazandırır.

Kaynak:BBN