KONYA HABER
Konya
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2969 %0,26
48,2968 %0,46
4.841,37 % 0,64
Ara
BBN Haber Yaşam Şefler kırmızı ete lezzet katan tüyoları açıkladılar. Ete lezzet katan 3 baharat

Şefler kırmızı ete lezzet katan tüyoları açıkladılar. Ete lezzet katan 3 baharat

Bu baharatlar, kırmızı et yemeklerine lezzet katmanın yanı sıra sağlık açısından da birçok fayda sağlar

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Kırmızı et yemekleri, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, etin lezzetini arttırmak ve damak zevkimize hitap etmek için doğru baharatları kullanmak oldukça önemlidir. İşte şeflerin kırmızı ete lezzet katan tüyoları ve en etkili 3 baharatı:

1. Karabiber: Kırmızı et yemeklerinin vazgeçilmezi olan karabiber, ete hafif bir acılık ve baharatlı bir lezzet katar. Ayrıca, karabiberin etin pişme sürecini hızlandırıcı etkisi de bulunmaktadır.

2. Kekik: Kırmızı et yemeklerine özgü bir aroma ve lezzet katan kekik, etin doğal lezzetini ön plana çıkarır. Ayrıca, kekiğin antibakteriyel özellikleri sayesinde etin daha uzun süre taze kalmasına da yardımcı olur.

3. Kimyon: Kırmızı et yemeklerinde sıklıkla kullanılan kimyon, ete hafif bir acılık ve baharatlı bir tat katar. Ayrıca, sindirimi kolaylaştırıcı özelliği ile de bilinir.

Tavada Lokum Et Nasıl Pişirilir?

Malzemeler:


- 500 gram lokum et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)

sddefault.jpg

Yapılışı:


1. Lokum eti, öncelikle yıkayıp suyunu iyice süzdükten sonra küp şeklinde doğrayın.
2. Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın ve içerisine sıvı yağı ekleyin.
3. Yağ kızdıktan sonra doğradığınız lokum etleri tavaya ekleyin.
4. Etler suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
5. Etler suyunu çektikten sonra tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyerek karıştırın.
6. Etlerin üzeri kızarana kadar ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
7. Pişen lokum etleri sıcak olarak servis yapın.