Şeker pancarı neye iyi gelir?

Doğanın şifa mucizelerini toprağın altından aldığı minerallerle sofraya taşıyan şeker pancarının sahip olduğu faydalar saymakla bitmiyor. Gelin doğanın insana verdiği doğal tatlının faydalarına yakından bakalım.
Şeker pancarı neye iyi gelir?

Türkiye’nin kıyı şeridindeki şehirleri hariç her bölgesinde yetişen şeker pancarı insan sağlığına kritik faydalar sağlayacak mineral ve vitaminleri bünyesinde içeriyor. Kolesterol hastalarının düzenli olarak tüketmesi gereken bu sebze sinir hücrelerine etki ederek sakinleştirici etki yapar. Ayrıca böbreklerin de sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi adına kan basıncını düşürür.

pancar.jpg

Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz şeker pancarının bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kanı temizlemesi ve iltihapları temizlemesi bilimsel makalelere defalarca kanıtlanmıştır. Ayrıca pancarın kaynatılarak suyunun içilmesi kanseri de önlemektedir.

panjar.jpg

Pancar nasıl haşlanır?

Malzemeler:

- 4 adet şeker pancarı

- Bol miktarda su

- İsteğe bağlı aroma katacak meyve veya sebzeler (detoks suyu için)

Hazırlanışı:

Şeker pancarını haşlamak için önce pancarları iyice yıkayın. Düdüklü tencereye bol miktarda su ekleyin ve pancarları içine yerleştirin. Düdüklü tencere kullanımı, pancarların ideal sürede, yaklaşık 60 dakika (bir saat) gibi bir sürede haşlanmasını sağlar. Haşlanan şeker pancarlarını sade olarak tüketebileceğiniz gibi, turşu, tatlı veya farklı tariflerde de kullanabilirsiniz.

Eğer haşlama suyunun faydalı olup olmadığını merak ediyorsanız, bu suyu vücudu temizleyici bir detoks suyu olarak da değerlendirebilirsiniz. Haşlama suyuna aroma katmak için farklı meyve veya sebze karışımları ekleyerek içecek hazırlayabilirsiniz. Haşlanmış pancarları ise çorba, salata veya dipsos tariflerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.