Yayınlanma:
Senelerce meğer yanlış pişirmişiz ; Pırasanın çok daha lezzetli olmasını sağlayacak tüyo
Pırasayı Lezzetli Pişirmenin Püf Noktaları: Senelerdir Yanlış Yaptığınızı Keşfedeceksiniz!
Pırasa, Türk mutfağında sıklıkla kullanılan ve oldukça lezzetli bir sebzedir. Zeytinyağlı pırasa, pırasa yemeği, börek gibi birçok farklı yemekte kullanılabilir. Ancak pırasayı lezzetli bir şekilde pişirmek her zaman kolay olmayabilir.
İŞTE PIRASA TARİFİ
Zeytinyağlı Pırasa İçin Gereken Malzemeler:
- 1 kilogram pırasa
- 1 orta boy patates
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 kahve fincanı pilavlık pirinç
- 2 adet orta boy havuç
- Tuz
- Limon
Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı:
- Pırasaları ayıklayın ve bol suda iyice yıkayın,
- 3-4 santimetre uzunluğunda kesin.
- Ocağın üstüne koyduğunuz tencere( düdüklü de olabilir) yağı, pırasayı, doğranmış havuçları ve küp küp doğradığınız patatesleri koyun.
- İlk önce 10-12 dakika pişirin.
- Ardından önce tuzu, sonra 2 su bardağı sıcak su, şeker ve yarım limonun suyunu ilave ederek pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra bir süre dinlendirin, buzdolabına kaldırın ve soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun...
PIRASANIN FAYDALARI
- Pırasa, A, C ve K vitaminleri, potasyum ve lif bakımından zengin bir besindir.
- Pırasa, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir.
- Kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.
- Kilo vermeye yardımcı olur.
Kaynak: Haberturk.com
Kaynak:BBN
Yaşam