Sevmeyeni yok. Köfte kıvamında mücver yapmanın püf noktaları. Lezzetine doyum olmuyor

Sevmeyeni yok. Köfte kıvamında mücver yapmanın püf noktaları. Lezzetine doyum olmuyor

Köfte kıvamında mücver yapmanın püf noktalarını göz önünde bulundurarak, misafirlerinizi veya ailenizi enfes bir lezzetle buluşturabilirsiniz.

Mücver denildiğinde akla ilk gelen lezzetlerden biri olan köfte kıvamında mücver, herkesin favorisi olmaya devam ediyor. Sevmeyeni yok denecek kadar az olan bu lezzetli atıştırmalık, yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalara sahiptir. İster ana yemek olarak tüketin, ister atıştırmalık olarak, köfte kıvamında mücver yapmanın inceliklerine birlikte göz atalım.

Mücver yapılışı sırasında kullanılan malzemeler çok kolay elde edilebilen malzemelerdendir. Mücver, kabak sebzesinden yapılır. Fakat tarif içerisine dilediğiniz sebzeyi ekleyebilirsiniz. Mücvere yakışan sebzeler arasında havuç, taze soğan, dereotu, maydanoz bulunur. İçerisine peynir ve zeytin de ekleyerek kahvaltınızı lezzetlendirebilirsiniz.

Mücver yapımı pratik ve kolaydır. Bu sebeple bebeklerin ek gıda döneminde yoğun olan anneler için pratik ve kurtarıcı bir tariftir. İçerisine koyacağınız sebzeler ile çocuklarınızın gelişimine destek olabilirsiniz. Mücver, sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinde keyifle yiyebileceğiniz bir yemektir. Sabah çay eşliğinde peynir, zeytin, domates eşlikçileri ile tüketebileceğiniz gibi akşam yemeklerinde ise; sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Sarımsaklı yoğurt mücvere en çok yakışan eşlikçileri arasında bulunur.

Mücver Malzemeleri

  • 3 adet orta boy kabak
  • 2 adet yumurta (çırpılmış)
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı un
  • ½ demet dereotu
  • 1/2 maydanoz
  • 6 dal taze soğan
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Dilerseniz pul biber ekleyebilirsiniz

Kızartmak için:

  • ½ su bardağı sıvı yağ

maxresdefault.jpg

Mücver Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabaklarımızı ve diğer sebzeleri bol su ile yıkayalım.
  • Ardından kabaklarımızı alacalı olarak soyalım.
  • 3 adet kabağımızı rendemizin iri kısmı bir kap içerisine rendeleyelim.
  • Rendelenen kabakların suyunu güzelce sıkalım.
  • 1 adet havucun kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
  • 6 dal taze soğanı doğrayalım.
  • Dereotu ve maydanozu da ince ince doğrayalım.
  • Geniş bir kap içerisine rendelediğimiz kabak ve havucu ayrıca doğradığımız maydanoz, dereotu ve taze soğanı kap içerisine ekleyelim.
  • Ardından 2 yumurtayı çırpalım ve kap içerisine ilave edelim.
  • Tuz, karabiber, pul biberi ekleyerek iyice karıştıralım.
  • 1 çay bardağı unu karışımın içerisine ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  • Tüm malzemelerim macun kıvamını alması gerekir. Macun kıvamına gelene kadar spatula yardımı ile karıştıralım
  • Geniş bir tavaya yağ dökelim ve mücverlerimizi yemek kaşığı yardımı ile alarak tavaya dökelim.
  • Her mücver 1 yemek kaşığı olmalı.
  • Mücverler kızgın yağ içerisinde kızarana kadar iyice kızartalım. Bir tarafı kızaran mücverin diğer tarafını çevirelim ve kızartmaya devam edelim.
  • Mücveriniz fazla yağ çekti ise fazla yapı kâğıt havlu yardımıyla alalım.
  • Eğer mücverinizi sabah kahvaltısı için yapacak iseniz içerisine peynir, kaşar peyniri, zeytin dilimleri ekleyebilirsiniz. Akşam yemeğinde servis edecekseniz süzme yoğurt veya çırpılmış yoğurt içerisine 2 diş sarımsak ekleyelim. Mücver yanına servis edelim.
  • Mücveriniz hazır.

Afiyet olsun!

Kaynak: habertürk

İlgili Haberler

Kaynak:BBN