Sıcak havada içiniz buz kesecek! Evinizde yapabileceğiniz en iyi soğuk içecek tarifi

Sıcak havada içiniz buz kesecek! Evinizde yapabileceğiniz en iyi soğuk içecek tarifi
Bu enfes içeceği hazırlamak oldukça kolay ve pratik

Sıcak havalarda serinlemek için evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz enfes bir soğuk içecek tarifi paylaşacağız. Bu içecek sayesinde içiniz buz gibi olacak ve sıcak havanın etkisini en aza indirebileceksiniz.

BERRY HİBİSCUS

İçindekiler:

1 poşet hibiscus- kuşburnu çayı

3 tatlı kaşığı toz şeker

6 tane donmuş böğürtlen

7-8 parça buz

Hazırlanışı:

Hibiscus ve kuşburnu çayını bir kavanozda , yarısından azını dolduracak şekilde sıcak su ile 2-3 dakika kadar demleyin. Ben yaparken 400 ml lik bir kavanoz kullandım. · Dilerseniz aktardan hibiscus alıp onu da demleyebilirsiniz. Biraz daha kuvvetli bir tadı oluyor aklınızda olsun. · Demlediğiniz çayın içerisine 3 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Burada tatlılığını kendi ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. · Kavanoza 6 tane dondurulmuş böğürtlen ve yaklaşık 7-8 parça buz koyup kapağını kapatıp iyice çalkalayın. · Kavanozu iyice çalkalayıp üzerinde beyaz köpükçükler çıkınca berry hibiscusunuz hazır. İsterseniz bardağa koyup isterseniz de kavanoza pipet daldırıp serin serin afiyetle içebilirsiniz.

SOĞUK TÜRK KAHVESİ

İçindekiler:

1 çorba kaşığı Türk Kahvesi

1 çorba kaşığı kakao

1 çorba kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı süt (1,5 su bardağı süt)

3 çorba kaşığı krema

Hazırlanışı:

1’er çorba kaşığı türk kahvesi, kakao ve toz şekeri bir kaseye ekleyin. 2 çorba kaşığı sütü de ekleyin kabaca karıştırın. 3 çorba kaşığı kremayı ekleyin ve ortalama 200 tur köpürüp şeker eriyene kadar çırpın. 1,5 su bardağı sütü içeceğiniz bardağa ekleyin. Dilerseniz 2 kişiye de rahatça yetecektir. Üzerine türk kahveli harcı dikkatlice dökün. Sıcak sütle de güzel sonuçlara ulaşabilirsiniz. Türk kahvesinin bu haline bayılacağınıza şüphem yok. Afiyet olsun.

Kaynak: ulusal.com.tr, youtube.com

Kaynak:BBN