Sıcak havalarda orkideniz solmasın. Orkideyi canlı tutmaya yarayan yöntem

Sıcak havalarda orkidenizi canlı tutmanızı sağlayacak yöntem. Orkide bu yöntemle asla solmuyor
Sıcak havalarda orkideniz solmasın. Orkideyi canlı tutmaya yarayan yöntem

Orkideler, zarif ve göz alıcı çiçekleriyle ev ve ofis dekorasyonlarının vazgeçilmez unsurlarından biridir. Ancak sıcak havalarda orkide bakımı biraz daha dikkat gerektirebilir. Yüksek sıcaklıklar orkidelerin solmasına ve yapraklarının kurumasına neden olabilir. Bu durumu engellemek ve orkidelerinizi canlı tutmak için bazı önlemler almanız gerekmektedir.

Orkide bakımı, çiçekleriyle büyüleyici ve zarif bir bitki olan orkideyi yetiştirmek isteyenler için bazı özel bilgiler gerektirir. Orkide bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat edildiğinde, orkideyi her zaman çiçekli tutmanın sırrını keşfetmek mümkün olacaktır.

Orkide kaç günde bir sulanır?


Dünyanın pek çok bölgesinde yetiştirilen çiçeklerden biri olan orkide düzenli bir bakım ve sulama ile sağlıklı bir şekilde büyütülebilir. Orkide bitkisinin su ihtiyacı mevsim özelliklerine öre değişiklik gösterir. Orkidelerin yaz aylarında suya olan ihtiyacı artarken kış aylarında ise daha az suya ihtiyaç duyar. Köklerinde belirli bir miktarda neme ihtiyacı duyan orkide haftada 2-3 defa sulandığı zaman yeterli olur. Orkidelerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi ve çiçek açabilmesi için sevdiği ortamlar bulunur.

Orkide nasıl ortam sever?


Orkide direkt olarak güneş ışığı olmayan kapalı ortamlarda, başka ışık kaynaklarından yararlanarak gelişebilir. Sıcaklık olarak ise oda sıcaklığı orkideler için ideal bir sıcaklıktır. Orkideler genellikle bulundukları ortamda başka cisimlerle temasta bulunmayı sevmez. Eğer başka cisimlerle temasta oldukları bir ortamda bulunurlar ise yapraklarında lekelenmeler oluşabilir.

Orkidenin çiçekleri dökülünce ne yapılır?

02.jpg

Orkidenin yeterli bakımı ve sulaması gerçekleşmediği ve herhangi bir hastalığı bulunduğu zaman orkidenin çiçekleri dökülebilir. Böyle durumlarda orkideyi yeniden verimli bir hale getirmek için ilk olarak yapraklarının iyice budanması gerekir. Daha sonra da ortaya çıkan orkidenin gövdesi saksıyla beraber oda sıcaklığında ışık alan bir alana yerleştirilir. Yerleştirdikten sonra da gerekli olan sulama rutini takip edilmeli ve çiçeğin yeniden filizlenmesi sağlanmalıdır. Orkidelerin çiçek açma durumu orkide türüne göre değişiklik gösterir. Bazı orkidelerin çiçek verme zamanları 5 yıl sürebilir. Gerekli olan olgunluğa ulaşan orkideler türlerine göre bazen yılda 1 defa bazen de 2 ya da 3 defa çiçek açabilir.

Kaynak: Mynet.com, Fotoğraflar: Youtube.com - Kocaelibarisgazetesi.com

Kaynak:BBN