KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3144 %0,23
48,6560 %0,44
4.833,95 % -0,47
Ara
BBN Haber Yaşam Şırnak'ta aşçılar biber dolmasını nasıl hazırlıyor? Lezzet sırları belli oldu

Şırnak'ta aşçılar biber dolmasını nasıl hazırlıyor? Lezzet sırları belli oldu

Şırnak mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan biber dolması, özellikle aşçıların ustalıkla hazırladığı bir yemek olarak bilinir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Şırnak mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan biber dolması, yöresel lezzetleri sevenlerin favorisi olmaya devam ediyor. Bu enfes lezzetin sırlarını keşfetmeye ne dersiniz? İşte Şırnak'ta aşçıların biber dolmasını nasıl hazırladığı ve lezzet sırları...

Biber dolması, özenle seçilmiş dolmalık biberlerin iç harcıyla buluşturulduğunda ortaya çıkan bir lezzet şölenidir. Şırnak mutfağında da bu lezzetin hazırlanışı oldukça özeldir. İşte bu lezzetin sırlarını sizler için araştırdık.

Şırnak mutfağı, özellikle de aşçılarıyla meşhurdur. Bu bölgede yetişen lezzetli malzemeleri ustaca kullanarak harika yemekler ortaya çıkarırlar. Bunlardan biri de biber dolmasıdır. Şırnak'ın aşçıları, biber dolmasını hazırlarken özel bir özen gösterirler ve bu konuda gerçekten uzmandırlar.

maxresdefault.jpg

Biber dolması yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. İşte size biber dolması için 5 önemli püf nokta:

1. Biberlerinizi doğru seçin: Biber dolması için en uygun olan biberler orta boy ve etli olanlardır. Ayrıca biberlerin sap kısımlarını keserken dikkatli olun ve içlerini temizleyin.

2. İç harcınızı özenle hazırlayın: İç harç için kullanacağınız pirinç, kıyma, soğan, domates ve baharatları özenle seçin ve karıştırın. İç harcın lezzeti, biber dolmasının anahtarıdır.

3. Biberleri doldururken sıkı olun: Biberlerin içine hazırladığınız iç harcı sıkıca doldurun. Ancak çok sıkıştırmamaya da dikkat edin, çünkü pirinç pilav gibi şişecektir.

4. Tencere seçimine dikkat edin: Biber dolmalarını pişireceğiniz tencerenin altına yaprak veya kemik suyu koyarak daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.

5. Pişirme süresine dikkat edin: Biber dolmalarını pişirirken kısık ateşte ve yavaşça pişirmeye özen gösterin. Bu şekilde biber dolmalarınız daha lezzetli olacaktır.