Sivas'ın Yöresel Lezzeti: Tonus Köfte nasıl hazırlanır? İşte bilmeniz gereken o tarif

Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan tonus köfte, özellikle Sivas mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır.
Sivas'ın Yöresel Lezzeti: Tonus Köfte nasıl hazırlanır? İşte bilmeniz gereken o tarif

Bu eşsiz lezzet, köfte sevenlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Siz de bu enfes lezzeti keşfetmek istiyorsanız, doğru adrestesiniz.

Tonus köfte, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olup, özellikle yöresel tatları keşfetmek isteyenler için harika bir seçenektir. Sivas'ın bu eşsiz lezzetini denemek için siz de mutfağınızda yer vererek sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatabilirsiniz.

TONUS KÖFTE TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı un
2 adet yumurta
3 kg bulgur
1 paket margarin
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber

YAPILIŞI

1 adet soğanı rendeleyin. Rendelenmiş soğanları, bulguru ve baharatları derin bir kabın içerisinde iyice yoğurun.

Bulgur yumuşadıktan sonra yumurta akını içerisine ilave edin. Ardından küçük köfteler oluşturun.

Kalan soğanları yemeklik şekilde doğrayın. Tavada yağı eritin ve içerisine soğanları ekleyip karamelize edin. 3-4 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın.

Köftelerin ortalarını içli köfte yapar gibi baş parmağınızla açın. İçerisine tavada hazırladığınız karışımı koyarak yuvarlayın.

Köfteleri kaynayan suda haşlayın. Sudan aldığınız köfteleri üzerine yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Kaynak:BBN