KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2950 %0,23
48,8272 %0,44
4.907,34 % 0,46
Ara
BBN Haber Yaşam Sivas'ın Yöresel Lezzeti: Tonus Köfte nasıl hazırlanır? İşte bilmeniz gereken o tarif

Sivas'ın Yöresel Lezzeti: Tonus Köfte nasıl hazırlanır? İşte bilmeniz gereken o tarif

Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan tonus köfte, özellikle Sivas mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Bu eşsiz lezzet, köfte sevenlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Siz de bu enfes lezzeti keşfetmek istiyorsanız, doğru adrestesiniz.

Tonus köfte, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olup, özellikle yöresel tatları keşfetmek isteyenler için harika bir seçenektir. Sivas'ın bu eşsiz lezzetini denemek için siz de mutfağınızda yer vererek sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatabilirsiniz.

TONUS KÖFTE TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı un
2 adet yumurta
3 kg bulgur
1 paket margarin
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber

YAPILIŞI

1 adet soğanı rendeleyin. Rendelenmiş soğanları, bulguru ve baharatları derin bir kabın içerisinde iyice yoğurun.

Bulgur yumuşadıktan sonra yumurta akını içerisine ilave edin. Ardından küçük köfteler oluşturun.

Kalan soğanları yemeklik şekilde doğrayın. Tavada yağı eritin ve içerisine soğanları ekleyip karamelize edin. 3-4 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın.

Köftelerin ortalarını içli köfte yapar gibi baş parmağınızla açın. İçerisine tavada hazırladığınız karışımı koyarak yuvarlayın.

Köfteleri kaynayan suda haşlayın. Sudan aldığınız köfteleri üzerine yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...