Yayınlanma:
Sivaslılar kuru fasulyeyi böyle pişiriyor ve kuru fasulye asla kabuklanmıyor
Sivaslılar'ın bu özel tarifi sayesinde kuru fasulye hem lezzetli hem de kabuklanmadan pişmiş olacaktır.
Kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak herkesin bildiği gibi, kuru fasulyenin pişirilmesi oldukça sabır isteyen bir süreçtir. Özellikle fasulyenin kabuklanmaması için dikkatli bir şekilde pişirilmesi gerekmektedir. Sivaslılar ise bu konuda oldukça ustalar.
Sivaslılar, kuru fasulyeyi pişirirken özel bir yöntem kullanmaktadır. Bu yöntem sayesinde kuru fasulye asla kabuklanmamakta ve mükemmel bir kıvamda pişmektedir. İşte Sivaslıların kuru fasulye tarifi:
Kuru Fasulye Malzemeler;
- 500 gr kuru fasulye.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 2 adet orta boy kuru soğan.
- 1 yemek kaşığı domates salçası.
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.
- 2 tatlı kaşığı Tuz.
Kuru Fasulye Yapılışı;
- Fasulyemizi bir gün önce yıkayıp üzeri su ile dolacak şekilde ılık suyla dolduralım.
- Suda beklettiğimiz fasulyeleri düdüklü tencereye alalım. 20-25 dk. Pişirelim.
- Tenceremize yağ koyduktan sonra yemeklik olarak doğradığımız soğanları ilave ederek orta ateşte kavurmaya başlayalım.
- Soğanlar kavrulmaya başlayınca salçamızı ekleyelim.
- Tuz ve baharatımızı ilave edelim.
- Süzgeçte süzdüğümüz kuru fasulyeyi tenceremize ekleyelim.
- Yemeğimiz karıştıktan sonra üzerini 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ilave edelim ve karıştıralım. 10 dk. Pişirelim. Ocağımızı söndürelim.
- Kuru fasulye yemeğimiz servise hazır.
Kuru Fasulye Püf Noktası;
- Bir gün önceden su ile ıslatılması.
- Pişerken de orta dereceli ateşte pişirilmesi gerekmektedir.
Kaynak:BBN
Yaşam