Sivrisineklere  en etkili doğal çözüm: Tek ihtiyacınız bu 2 malzeme

Sivrisineklere en etkili doğal çözüm: Tek ihtiyacınız bu 2 malzeme

Sivrisineklerle başa çıkmak herkes için can sıkıcı olabilir, ancak en etkili çözümün doğada bulunan malzemelerle mümkün olduğunu biliyor muydunuz?

Sivrisineklerle baş etmek herkes için rahatsız edici olabilir. Ancak endişelenmeyin, en etkili doğal çözümü sizin için bulduk. Sadece iki malzemeye ihtiyacınız var ve sivrisineklerle başa çıkmak artık çok daha kolay.

Bu doğal çözümün en güzel yanı, kimyasal içermediği için sağlığınıza zararlı olmamasıdır.

SU BİRİKİNTİSİ BIRAKMAYIN

Öncelikle evde, bahçede, evinizin çevresinde az da olsa su birikintisi bırakmayın. Çünkü sinekler yumurtalarını bu su birikintilerine bırakıyorlar. Saksı altları, su kovaları, minik çukurlarda bile sinek yumurtalarının olması mümkün.

SARI RENKLİ AMPUL

Evlerde, balkon, bahçe ve teraslarda sarı renkli ampul kullanmaya dikkat edin. Bu ampullerin sivrisinekleri itici bir etkisi bulunuyor.

2442451.jpg

ALOE VERA VE SOĞAN SUYU

Çocuklarınızı kaşıntıdan korumak için ısırılan bölgeye aloe vera yağı sürebilirsiniz. Nemlendirerek ferahlatacak ve kaşıntıyı azaltacaktır. Diğer bir yöntem de soğan suyu. Doğal bir antioksidan görevi gören soğan suyu da sürdüğünüzde kaşıntıyı giderecektir.

TUZ VE SU KAŞINTIYI ÖNLER

Peki, tüm çabalarınıza rağmen çocuğunuzu sinekler ısırdıysa kaşıntıyı azaltıp şişmesini nasıl engelleyebilirsiniz. En doğal yöntemlerinden biri sinek ısırdıktan hemen sonra o bölgeyi ıslatıp tuz ile ovarsanız, hem kaşıntı gidecek hem de kızarıp şişmesini engelleyecektir. Ayrıca ilk etaptaki kaşıntıyı da gidermek için buz da uygulayabilirsiniz.

KARANFİL VE LİMON İŞ BİRLİĞİ

En sık kullandığımız yöntemlerden biri de karanfil ve limonun iş birliği ile ortaya çıkan sinek kovucumuz... Bir limonu ikiye bölün ve ortalarına karanfilleri batırarak dizin. Bu sinek ve böcekleri rahatsız edecektir. Üstelik oldukça kolay ve doğal bir çözümdür.

YULAF EZMESİ NEMLENDİRİR

Yulaf ezmesi yine kaşıntıyı hafifleyerek bölgeyi nemlendirir. Bu sebeple yulafı biraz su ile karıştırarak macun kıvamına getirip çocuğunuzun ısırılan bölgesine sürebilirsiniz.

AÇIK RENKLİ KIYAFETLER GİYDİRİN

Sivrisinekler daha çok karanlık yerlerde yaşamayı tercih ederler. Bu sebeple çocuklarınıza beyaz gibi açık renkli kıyafetler giydirirseniz onları sineklerden uzak tutabilirsiniz.

LAVANTA VE FESLEĞEN MUCİZESİ

Lavanta ve fesleğen gibi keskin kokulardan sinekler hoşlanmıyor. Bu bitkilerin yağlarını losyon ya da sprey olarak kullanabilirsiniz. Özellikle lavanta yağını su ile karıştırarak bir sprey kutusuna koyup çocuklarınıza sıkabilirsiniz. Bu onları sivrisinek ve birçok böcekten koruyacaktır. Ayrıca, balkon, teras, pencere önü gibi mekanlarda bir saksı fesleğen bulunması yine sineklerin o bölgeye gelmesine engel olacaktır.

DOKTORA BAŞVURMANIZ GEREKEBİLİR

Çocuğunuzun vücudunda aşırı kaşıntı, döküntü, büyük şişlikler gibi rahatsız eden şikâyetlerde mutlaka doktora başvurmayı ihmal etmeyin. Riskli bölgelere seyahat ettiyseniz ve ateş, kusma, lenf bezlerinde şişlik gibi durumlar söz konusu ise mutlaka size en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.

ADA ÇAYI KOKUSU

Sineklerin ve bazı böceklerin sevmediği bitkilerden biri de ada çayıdır. Bahçede oturmayı ve yazı orada geçirmeyi düşünüyorsanız, aktarda bulabileceğiniz bir ada çayı demetini alıp yakın ve bahçenizde, evinizde gezdirdikten sonra söndürün. Yayılan kokusu ve dumanı sinek ve böcekleri o alandan uzak tutacaktır.

Kaynak: Odatv.com

Kaynak:BBN