Siyam kedisinin özellikleri nelerdir?

Siyam kedisinin özellikleri nelerdir?

Çok özel bir hayvan türü olan siyam kedisinin özellikleri nelerdir? Siyam kedisiyle alakalı olarak bilmeniz gerekenler haberimizde...

Siyam kedisi, kendine özgü görünümü ve köklü geçmişiyle dikkat çeken özel bir kedi türüdür. Kökeni Tayland’a dayanan bu kediler, eski dönemlerde tapınaklarda bekçi olarak kullanıldıkları için “tapınak kedisi” olarak da bilinir. Safkan bir tür olan Siyam kedileri, zamanla insanlarla yakın ilişkiler kurarak ev ortamına uyum sağlamıştır. Zeka seviyeleri ve ilgi çekici görünümleriyle dünya genelinde tanınan Siyam kedileri, iletişim kurma yetenekleri ile de dikkat çeker.

siyam-kedisi-ozellikleri.jpg

FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
Siyam kedileri genellikle zarif ve ince yapılarıyla bilinir. Ortalama 5 ila 15 kilogram ağırlığında olan bu kedilerin, belirgin duruşları asil bir görünüme sahiptir. Vücutlarında açık ve koyu renklerin bir arada bulunduğu bu türde, gözler koyu ve parlak yapıdadır. Safkan yapıları nedeniyle melez özellik taşımazlar ve sahiplerine güçlü bir bağlılık geliştirirler.

siyam-kedisi.jpeg

KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ
Konuşkanlıkları ile bilinen Siyam kedileri, diğer kedilere kıyasla daha kalın bir ses tonuna sahiptir ve sahipleriyle sürekli iletişim kurmayı isterler. İnsanlarla yakın olmayı seven bu kediler, ilgiden hoşlanır ve yalnız bırakıldıklarında mutsuz olabilirler. Siyam kedileri enerjik, zeki ve oyunsever yapılarıyla öne çıkarlar. Özellikle öğrenme kabiliyetleri gelişmiş olduğundan, onlarla çeşitli oyunlar oynanabilir. Ancak, bu kediler ev ortamında istikrarı sever ve sık sık ortam değişikliği psikolojilerini olumsuz etkileyebilir.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.