KONYA HABER
Konya
Açık
31°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9922 %0,52
47,5982 %0,57
4.394,62 % -0,28
Ara
BBN Haber Yaşam Soğan kabuklarını atmamalısınız. Bakın soğan kabukları kaynatılırsa ne oluyor

Soğan kabuklarını atmamalısınız. Bakın soğan kabukları kaynatılırsa ne oluyor

Soğan kabuklarının vücuda sağladığı faydalar

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Soğan kabuklarını atmak yerine, onları kullanarak birçok fayda elde edebilirsiniz. Soğan kabuklarının atılması yerine, kaynatılarak vücuda sağladığı faydaları göz ardı etmemek gerekir.

Soğan kabukları kaynatıldığında, içerdikleri antioksidanlar ve vitaminler suya geçer. Bu da demek oluyor ki, atık olarak gördüğümüz soğan kabukları aslında oldukça değerli birer malzemedir. Kaynatılan soğan kabuklarından elde edilen su, cildi güzelleştirici özelliklere sahiptir. Antioksidanlar sayesinde cildi besler ve gençleştirir. Ayrıca, saç bakımında da kullanılabilen bu su, saç derisini besler ve saç dökülmesini engeller.

Ayrıca, soğan kabuklarının içerisinde bulunan kalsiyum, magnezyum ve demir gibi mineraller vardır. Bu minerallerin vücuda sağladığı faydalar da oldukça önemlidir. Özellikle demir eksikliği olan kişiler için soğan kabuğu kaynatılarak elde edilen su, doğal bir demir takviyesi olarak kullanılabilir.

sogan-kabugu-cayi-nasil-yapilir-6291d08fcc5aa.png

Soğan kabuğu çayı nasıl yapılır?

Biriktirdiğiniz soğan kabuklarını cam bir kavanoza koyun. Çayınıza koyacağınız kadar soğan kabuğunu kavanozdan alıp kaseye yerleştirin ve üstüne kaynamış su ekleyin. Kasenin üzerini kapatıp 15 dakika bekleyin. Bu sürede soğan kabukları suyu emecek. 15 dakika sonra çayınızı süzdükten sonra içebilirsiniz.

Soğan kabuğu nasıl kaynatılır?

Biriktirdiğiniz soğan kabuklarını cam bir kavanoza koyun. Çayınıza koyacağınız kadar soğan kabuğunu kavanozdan alıp kaseye yerleştirin ve üstüne kaynamış su ekleyin. Kasenin üzerini kapatıp 15 dakika bekleyin. Bu sürede soğan kabukları suyu emecek. 15 dakika sonra çayınızı süzdükten sonra içebilirsiniz.

Soğan kabuğu nasıl demlenir?

2 avuç kadar soğan kabuğunu bir tencereye ya da derin bir kaba dökün. Soğan kabuklarının üzerine 1 litre kadar kaynamış suyu ilave edin. Kullanılan kabın kapağını kapatın ve 10 dakika kadar demlenmesini sağlayın.

Kaynak: Yeni Akit