KONYA HABER
Konya
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3399 %0,30
48,6695 %0,50
4.864,78 % 0,55
Ara
BBN Haber Yaşam Soğan kabuklarıyla yapılan 5 şey! Birçok şef atmadan önce böyle değerlendiriyor

Soğan kabuklarıyla yapılan 5 şey! Birçok şef atmadan önce böyle değerlendiriyor

Soğan kabuklarının atılmadan önce bu şekilde değerlendirilmesi, hem çevre dostu bir yaklaşımı hem de ekonomik bir kullanımı temsil eder. Bu yöntemlerle soğan kabuklarını atmadan önce mutfağınızda farklı amaçlarla değerlendirebilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Soğan kabukları yemek pişirirken genellikle atılan bir malzeme olarak görülse de, aslında birçok şef bu kabukları atmadan önce değerlendiriyor. İşte soğan kabuklarıyla yapılabilecek 5 farklı şey:

1. Et suyu ve çorba aroması: Soğan kabukları, et suyu veya çorba yaparken kullanıldığında harika bir aroma verir. Temizlenmiş ve kurutulmuş soğan kabuklarını kaynar suya ekleyerek et suyunu veya çorbanın lezzetini arttırabilirsiniz.

2. Doğal boya: Soğan kabukları, doğal bir boya olarak kullanılabilir. Özellikle tekstil boyama veya kağıt yapımı sırasında kullanılan doğal boya malzemeleri arasında yer alır. Bu sayede hem doğal hem de çevre dostu bir boya elde edebilirsiniz.

3. Baharat karışımı: Kurutulmuş ve öğütülmüş soğan kabukları, baharat karışımlarına eklendiğinde yemeğe hoş bir aroma katar. Özellikle et yemeklerinde kullanılan baharat karışımlarında soğan kabuklarına yer vererek lezzeti arttırabilirsiniz.

4. Kompost malzemesi: Soğan kabukları, organik atıkların kompost haline getirilmesinde kullanılabilir. Toprağa karıştırıldığında doğal gübre olarak işlev görür ve bitkilerin beslenmesine katkı sağlar.

5. Temizlik malzemesi: Soğan kabukları, doğal temizlik malzemesi olarak da kullanılabilir. Özellikle sirke ile birlikte kullanıldığında temizlik malzemesi olarak etkili olabilir. Ayrıca soğan kabukları, tencere ve tavaların temizlenmesi için de kullanılabilir.