KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,4509 %0,46
49,3576 %0,76
9.076,65 % -1,86
Ara
BBN Haber Yaşam Sokak lezzetleri: İşte sokakta yenmemesi gereken 10 yemek

Sokak lezzetleri: İşte sokakta yenmemesi gereken 10 yemek

Bir aile yok oldu... Ortaköy’deki gıda zehirlenmesi nedeniyle Böcek ailesinin iki evladı ve annesinin hayatını kaybetmesi sonrası Prof. Dr. Kaan Yılancıoğlu, sokakta hijyen ve sıcaklık kontrolü zayıf ürünlerin ciddi risk taşıdığını belirtti.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Yılancıoğlu, “Sokaktan NE YENMEZ? Çünkü hijyen + bakteriyel yük + toksin = mide fesadı + enfeksiyon riski doğurur, ölüme kadar götürür!” diyerek uzak durulması gereken 10 yiyeceği sıraladı:

1) Açıkta satılan midye

Kum, bakteri, ağır metal… En çok zehirlenme buradan çıkar.

2) Açıkta dökülen kokoreç / ciğer

Sıcaklık kontrolü yoksa salmonella ve kampilobakter davetiye.

3) Açık tezgâhta kesilmiş meyve

Bıçak, tahta, su = bakteri kokteyli.

4) Açıkta kalan soslar (mayonez, ketçap, yoğurt sos)

Isınmış sos = toksin üreten bakteriler.

5) Açıkta bekleyen balık-ekmek

Balık + sıcak hava = histamin zehirlenmesi riski.

6) Açıkta kızartılan patates / börek

Yağın kaçıncı kez kullanıldığı meçhul → oksitlenmiş yağ + trans yağ yükü.

7) “Dumanı üzerinde olmayan” döner

Alttaki-etler ısınmamışsa E.coli.

8) Yıkanmamış yeşillik kullanılan tost/sandviç,

Su kaynağı şüpheliyse parazit riski.

9) Açıkta satılan sütlü tatlı

Süt, sıcak hava ve zaman = gıda zehirlenmesinin kralı

10) Kimliği belirsiz şerbetli tatlılar

Şerbet saatlerce dışarıda → maya ve bakteri mis gibi ürer, en sevdikleri ortam.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *