Yılancıoğlu, “Sokaktan NE YENMEZ? Çünkü hijyen + bakteriyel yük + toksin = mide fesadı + enfeksiyon riski doğurur, ölüme kadar götürür!” diyerek uzak durulması gereken 10 yiyeceği sıraladı:

1) Açıkta satılan midye
Kum, bakteri, ağır metal… En çok zehirlenme buradan çıkar.
2) Açıkta dökülen kokoreç / ciğer
Sıcaklık kontrolü yoksa salmonella ve kampilobakter davetiye.
3) Açık tezgâhta kesilmiş meyve
Bıçak, tahta, su = bakteri kokteyli.
4) Açıkta kalan soslar (mayonez, ketçap, yoğurt sos)
Isınmış sos = toksin üreten bakteriler.
5) Açıkta bekleyen balık-ekmek
Balık + sıcak hava = histamin zehirlenmesi riski.
6) Açıkta kızartılan patates / börek
Yağın kaçıncı kez kullanıldığı meçhul → oksitlenmiş yağ + trans yağ yükü.
7) “Dumanı üzerinde olmayan” döner
Alttaki-etler ısınmamışsa E.coli.
8) Yıkanmamış yeşillik kullanılan tost/sandviç,
Su kaynağı şüpheliyse parazit riski.
9) Açıkta satılan sütlü tatlı
Süt, sıcak hava ve zaman = gıda zehirlenmesinin kralı
10) Kimliği belirsiz şerbetli tatlılar
Şerbet saatlerce dışarıda → maya ve bakteri mis gibi ürer, en sevdikleri ortam.
