Solmakta olan orkideyi kurtarma yöntemi. Orkideyi çöpe atmadan önce mutlaka deneyin

Solmakta olan orkideyi kurtarma yöntemi. Orkideyi çöpe atmadan önce mutlaka deneyin
Orkide bakımı konusunda sıkça karşılaşılan sorunlardan biri, solmakta olan orkidelerdir. Ancak endişelenmeyin, çöpe atmadan önce deneyebileceğiniz bazı kurtarma yöntemleri bulunmaktadır.

Öncelikle solmuş olan orkidelerinizi kesinlikle hemen çöpe atmayın. Biraz sabır ve özenle uygulayacağınız bazı adımlarla orkidelerinizi tekrar canlandırabilirsiniz.

Orkide çiçekleri neden solar diye düşünüyorsanız. Yeterli miktarda sulama, nem ya da yeterli gün ışığı almamasını orkidelerin solmasına neden olabilir. Bu sorunlar yaşandığında orkidelerin çiçekleri büzülür ve kurur. Ardından orkide ölebilir ve yaprakları düşebilir.

Orkide çiçekleri soldu ne yapmalıyım diye düşünüyorsanız orkide yerini sevmiyor olabilir ve mutlaka yerini sevmesi gerekiyor. Bunun için yerini değiştirmeniz gerekiyor olabilir. Orkide direk olarak ışık almayan bir yerde bakılmalı. Pencere altında ve yandan ışık alan bir yerde orkideyi konumlandırabilirsiniz.

Orkide yaprakları neden solar diye düşünüyorsanız, orkideyi aşırı suladığınız için aşırı güneşte bıraktığınız için, mantar ya da bakteriyel bir hastalık kaptığı için çiçeğinizin yaprakları solmuş olabilir ya da kötü görünüyor olabilir.

ÇİÇEKLERİ DÖKÜLEN ORKİDE NASIL CANLANDIRILIR?

maxresdefault-002.jpg

İşte adım adım hem basit hem etkili yöntem!

  1. Çiçekler döküldükten sonra dökülen çiçekleri toplayıp atın, Kuru yaprak varsa onları da temizleyin. Orkidenin dalının dipten yukarıya doğru 3.boğumu bulun, tam o noktadan çapraz kesin.
  2. Çiçeğinizi az miktarda ışık gören bir yere koyun.
  3. Düzenli olarak haftada bir kez sulayın.
  4. Kestiğiniz yerden yeni bir dal çıktığında dikey çubuğa tutturun.
  5. 3-4 ay sabredin, zaman içerisinde çiçeğiniz eskisi gibi hatta belki de eskisinden de güzel bir hale gelecek.

Unutmayın, orkideler hassas bitkilerdir ve doğru bakım ile tekrar canlanabilirler. Eğer orkidelerinizdeki sorun devam ederse, bir uzmandan yardım almayı ihmal etmeyin. Umarız bu yöntemlerle orkidelerinizi tekrar canlandırabilir ve onlara uzun ömürlü bir bakım sağlayabilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN