Solmuş ve pörsümüş sebzeler nasıl canlandırılır? Çöpe atmadan önce bunu deneyin

Solmuş ve pörsümüş sebzeler nasıl canlandırılır? Çöpe atmadan önce bunu deneyin

Sebzeler hızlıca bozulabilir: Solmuş ve pörsümüş sebzeleri çöpe atmadan önce mutlaka aklınızda bunları bulundurun

Sebzeler pörsür çünkü genellikle su kaybı yaşarlar. Sebzelerin hücrelerinde bulunan su buharlaşabilir ve bu da sebzelerin pörsümesine neden olur. Ayrıca sebzelerin doğal olarak yaşlanmaları da pörsüme sürecine katkıda bulunabilir. Bu nedenle sebzelerin taze tutulması ve uygun koşullarda saklanması önemlidir.

Sebzelik çekmecesinde yer alan, kullanmayı unuttuğunuz solmuş sebzeleri tekrar canlandırmaya hazır mısınız? Solmuş sebzeleri tekrar canlandırmak için aşağıdaki adımları takip edin.

Haber7.com sitesinde yer alan haberde; Sebzelerin taze kalmasını sağlayacak yöntemler paylaşıldı

SOLMUŞ SEBZELER NASIL CANLANDIRILIR?

1936081.jpg


İhtiyacınız Olmayacak Tüm Kısımları Kesin


Solmuş sebzeleri tekrar canlandırmak için öncelikle tüm ihtiyacınız olmayan parçalarını kesip ayırın. Bu işlem sebzeleri temizlerken fazla vakit harcamanızı engelleyecek ve işinizi kolaylaştıracaktır. Kereviz gibi sapları da kullanılabilecek sebzelerin yaprakları kurtarılmayacak durumda dahi olsa sapları kurtarılabilir. Bu yüzden onları atmak yerine yeniden canlandırmak için kenara ayırın.

Sebzeleri Buzlu Suya Yerleştirin


Solmuş sebzeleri tekrar canlandırmak için bir kabın içerisine buzlu su doldurun ve sebzeleri bu suyun içerisine koyarak yaklaşık yarım saat buzdolabında bekletin. Süre sonunda sebzelerin canlandığını ve eski diriliğine kavuştuğunu göreceksiniz. Kök sebzeler için bu süre bir saate kadar sürebilir.

Kuşkonmaz, brokoli gibi sapları olan sebzelerin saplarını az miktar kesin. Ardından saplarını suyun içerisine gelecek şekilde çiçeği vazoya koyar gibi yerleştirin. Bir süre sonra sebzelerin canlandığına şahit olacaksınız.


Sebzeleri Hafifçe Kurulayın


Solmuş sebzeleri tekrar canlandırmak için uyguladığınız işlemlerden sonra onları kir ve kumdan arındırmak için akan soğuk su altında tutun. Temizlenen sebzelerin fazla suyunu emmesi için havlu yardımıyla hafifçe kurulayın.

Her Zaman Kullandığınız Gibi Kullanın


Solmuş sebzeleri tekrar canlandırma işlemi bittikten sonra yeniden canlanan sebzeleri her zaman kullandığınız şekilde kullanabilirsiniz. Eğer solmuş sebzeleri tekrar canlandırdıktan sonra hemen kullanmayacaksanız onları yıkadıktan sonra iyice kurulamanız gerekir. Yeniden canlanan sebzeleri maksimum iki gün içerisinde tüketmeniz gerekir. Aksi takdirde bakteri üretmeye çok müsait bir ortam oluşturabilirler.

Kaynak:BBN