KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3197 %0,23
48,8110 %0,44
4.909,85 % 0,51
Ara
BBN Haber Yaşam Somer şefin birçok kişi tarafından bilinmeyen sırrı. Börek pişirirken hep kullanıyormuş

Somer şefin birçok kişi tarafından bilinmeyen sırrı. Börek pişirirken hep kullanıyormuş

Ünlü şef Somer Sivrioğlu'nun börek pişirirken uyguladığı tüyolar

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Somer Sivrioğlu'nun börek pişirirken uyguladığı bu tüyolar, evde yapılan böreklerin lezzetini ve kalitesini artırmak adına oldukça değerli ipuçları sunmaktadır. Kendine özgü tarifleri ve deneyimleriyle Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan böreği herkesin kolaylıkla yapabilmesi için bu tüyolara dikkat etmek faydalı olacaktır.

Somer Sivrioğlu'nun paylaştığı bu püf noktaları, börek yapımında dikkat edilmesi gereken önemli detayları ortaya koymaktadır. Börek severlerin bu tüyolardan faydalanarak evde lezzetli börekler yapmaları mümkün olacaktır. Uygulanan bu tüyolar sayesinde, herkes evde profesyonel bir şef gibi börek yapabilecek ve sevdikleriyle paylaşabilecekleri lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilecektir....

İŞTE SOMER ŞEF'İN VERDİĞİ O LEZZET SIRLARI

1. Malzemeleri hazırlayın. Unu eleyin ve büyük bir kaba alın. Tuz ekleyin. Yumurtayı ilave ederek kenarlardan başlayarak yoğurun. Yavaşça su ilave ederek hamuru toparlayın.

Hamuru en az 40 dakika yoğurun ve üzerini bir bezle örtüp en az 1,5 saat dinlendirin.


2. Hamuru 10 eşit parçaya ayırın ve bezle kaplayın. Unlanmış bir yüzeyde hamur bezelerini incecik açın. Yufkaların ince olması önemlidir. Açtığınız yufkaları bez üzerine serin. 10 yufkayı açtıktan sonra hepsini dörde bölmüş olacaksınız.


3. Hamurları haşlamak için kaynar suya tuz ve limon sıkın. Haşladığınız hamurları süzgece alın ve sularının süzülmesini sağlayın.

4. İç harç için maydanozu kıyın ve peyniri rendeleyin veya ezin. Maydanozla birlikte harmanlayın. İsteğe göre kıymalı da yapabilirsiniz.

5. Yağlanmış bir fırın tepsisine kuru yufkayı serin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve peynirli iç harçtan serpiştirin. Ardından haşladığınız yufkayı ekleyin ve yeniden harç ekleyin. Bu işlemi son yufka kalana kadar tekrarlayın ve her yufkanın üzerine tereyağı sürün.

maxresdefault-003.jpg

Tepsinin üstüne kuru yufkayı yerleştirin ve tereyağı sürün. Su böreğini 180 derece öncesinden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Böreği ters çevirerek her iki tarafının da pişmesini sağlayın. Afiyet olsun.

Su böreğinin püf noktaları şunlardır:

• Yufkalar ince açılmalı ve her kat arasına tereyağı sürülmelidir.
• Hamur iyi yoğrulmalıdır.
• Su böreği her iki tarafı da pişirilmelidir.
• Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir.

Unutmayın, malzemelerin taze olması da böreğin lezzetini artıracaktır.

Kaynaklar: Youtube.com, ABCgazetesi.com, Gazetepencere.com