Soslu poğaça nasıl yapılıyor? Börek lezzetinde poğaça yapmanın püf noktası! Bakın nasıl hazırlanıyor
Soslu poğaça yapımı, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık veya kahvaltılık seçeneği olabilir. Börek lezzetindeki bu poğaça tarifi, misafirlerinize veya ailenize sunabileceğiniz harika bir seçenektir. İşte, soslu poğaça yapmanın püf noktaları ve tarifi:
Posta.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Sucuklu soslu poğaça tarifi paylaşıldı. Birçok kişi tarafından bilinmeyen bu tarif çok farklı.
KLASİK POĞAÇA TARİFLERİNİ UNUTTURACAK BİR LEZZET
SUCUKLU SOSLU POĞAÇA TARİFİ
Sucuklu soslu poğaça malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üstüne sürülecek)
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
6 su bardağı un
Sosu için
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
İç malzemesi için
Sucuk
Kaşar peyniri
SUCUKLU SOSLU POĞAÇA YAPILIŞI
İlk önce süt su şeker ve mayayı yoğurma kabına alalım karıştıralım sonra yumurtasını tuzunu yağını ekleyerek karıştırın.
Sonra ününü azar azar ekleyerek yoğurup yumuşak bir hamur yapın mayalanmaya bırakın.
Mayalandıktan sonra elinizle hamurun havasını alın.
16 eşit parçaya bölün tezgaha biraz un serpip açın önce sosundan sürün sucuk ve kaşarı koyup hamurun ucundan iç harcını kapatın.
Rulo şeklinde sarın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin tepsi mayasına bırakın.
Mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış 180 derece fırına atın.
POĞAÇA NASIL SAKLANIR?
Bu poğaça tarifinden eğer 2 tepsi yapacaksanız bu bilgileri de öğrenmenizde fayda var.
Kaynak:BBN