KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3203 %0,24
48,7869 %0,45
4.855,94 % -0,02
Ara
BBN Haber Yaşam Soslu poğaça nasıl yapılıyor? Börek lezzetinde poğaça yapmanın püf noktası! Bakın nasıl hazırlanıyor

Soslu poğaça nasıl yapılıyor? Börek lezzetinde poğaça yapmanın püf noktası! Bakın nasıl hazırlanıyor

Soslu poğaça sayesinde iki lezzeti bir arada tadabileceksiniz. Börek kıvamında soslu poğaça tarifinin püf noktaları

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Soslu poğaça yapımı, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık veya kahvaltılık seçeneği olabilir. Börek lezzetindeki bu poğaça tarifi, misafirlerinize veya ailenize sunabileceğiniz harika bir seçenektir. İşte, soslu poğaça yapmanın püf noktaları ve tarifi:

Posta.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Sucuklu soslu poğaça tarifi paylaşıldı. Birçok kişi tarafından bilinmeyen bu tarif çok farklı.

KLASİK POĞAÇA TARİFLERİNİ UNUTTURACAK BİR LEZZET

SUCUKLU SOSLU POĞAÇA TARİFİ

Sucuklu soslu poğaça malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üstüne sürülecek)
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
6 su bardağı un

01-vids.jpg

Sosu için

1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
İç malzemesi için

Sucuk
Kaşar peyniri

SUCUKLU SOSLU POĞAÇA YAPILIŞI

İlk önce süt su şeker ve mayayı yoğurma kabına alalım karıştıralım sonra yumurtasını tuzunu yağını ekleyerek karıştırın.
Sonra ününü azar azar ekleyerek yoğurup yumuşak bir hamur yapın mayalanmaya bırakın.
Mayalandıktan sonra elinizle hamurun havasını alın.
16 eşit parçaya bölün tezgaha biraz un serpip açın önce sosundan sürün sucuk ve kaşarı koyup hamurun ucundan iç harcını kapatın.
Rulo şeklinde sarın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin tepsi mayasına bırakın.
Mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış 180 derece fırına atın.

POĞAÇA NASIL SAKLANIR?

Bu poğaça tarifinden eğer 2 tepsi yapacaksanız bu bilgileri de öğrenmenizde fayda var.