Su ısıtıcınızda oluşan kireç sorununu ortadan kaldıracak yöntem; Artık yenisini almanıza gerek yok

Su ısıtıcınızda oluşan kireç sorununu ortadan kaldıracak yöntem; Artık yenisini almanıza gerek yok
Su ısıtıcınızda oluşan kireçten kurtulmanızı sağlayacak temizlik tüyosu

Su ısıtıcınızın düzenli kullanımıyla zamanla kireç birikmesi kaçınılmaz bir durumdur. Ancak endişelenmeyin, su ısıtıcınızda oluşan kireç sorununu ortadan kaldıracak pratik bir yöntem mevcut. Artık yenisini almanıza gerek yok!

Kireç birikimini temizlemek için işte bilmeniz gereken tüyo

Kettle içerisindeki kirecin yutulması zararlı olmasa da hoş bir görüntü değildir. Suyu kaynattıktan sonra ona metalik bir tat verebilir. İyi süzülmezse çay, kahve gibi sıcak suyun kullanılacağı durumlarda kireç parçacıkları da dökülebilir. Bunların yanı sıra kettle içerisindeki kireçlenme uzun vadede makinenize de zarar verir. Su kaynatma işleminin daha uzun vakitler almasına sebep olabilir.

Kettle içerisindeki kireci temizlemek için izlemeniz gereken birkaç basit yöntem;

Kettle İçerisindeki Kireci Temizleme: Beyaz Sirke Ve Su Yöntemi

Kettle içerisindeki kireci temizlemek için öncelikle kettle’ın fişten çıkardığınıza emin olun. Kettle’ın içerisini yarısı beyaz sirke olacak şekilde sulu bir karışım ile doldurun. Bir gece boyunca bu şekilde bekletin. Bir gece sonunda kettle içerisindeki kirecin çözüldüğünü göreceksiniz. Kettle’ınızı güzelce temizleyin ve kalan sirke kokularını gidermek için güzelce durulayın.

Tüm kokuların gitmesi için temiz suyu kaynatın ve bu suyu dökerek kettle’ınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kettle İçerisindeki Kireci Temizleme: Karbonat Ve Su Yöntemi

Kettle içerisindeki kireci temizlemek için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise, karbonat ve su yöntemidir. Kettle’ın içerisini ¾ oranında su ile doldurun. İçerisine bir yemek kaşığı karbonat atın ve suyun kaynaması için başlat tuşuna basın.

Kettle kaynamayı bitirince fişini çekin ve bu suyun içerisinde bir saat kadar beklemesini sağlayın. Süre sonunda kirli suyu dökün ve kettle güzelce durulayın. Kalan kalıntıları temizlemek için kettle yine su ile doldurup kaynatın. Dipte yapışık olan kireç kalıntılarının söküldüğünü fark edeceksiniz.

Kaynak: Haber7

İlgili Haberler

Kaynak:BBN