Sulu köfte nasıl hazırlanır? Lokanta usulü sulu köfte tarifine dair tüm detaylar
Sulu köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle kış aylarında sıcacık bir tabak sulu köfte, sofralarımızı süsler. Eğer siz de evinizde lokanta usulü sulu köfte yapmak istiyorsanız, işte size adım adım sulu köfte tarifi.
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber, kimyon
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6 su bardağı et suyu veya su
Sulu köfte nasıl yapılır?
1. İnce bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine sıcak su ekleyerek ıslatın. Suyunu çektikten sonra içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin.
2. Malzemeleri yoğurarak köfte harcını hazırlayın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayarak köfteleri oluşturun.
3. Hazırladığınız köfteleri una bulayın ve derin bir tencereye dizin.
4. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, biber salçasını ekleyerek kavurun. Üzerine et suyunu veya suyu ilave edin.
5. Kaynayan suya una buladığınız köfteleri ekleyin ve kısık ateşte köfteler pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kaynatın.
Sulu köfte tarifimiz hazır! Sıcacık servis yaparak yanında pilav veya ekmekle afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden lezzetli sofralar dilerim!
Kaynak:BBN