KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2981 %0,25
48,5996 %0,46
4.881,50 % 0,74
Ara
BBN Haber Yaşam Tarhana çorbası nasıl yapılır? Tarhana çorbasının lokanta usulü olmasını sağlayan pişirme yöntemi

Tarhana çorbası nasıl yapılır? Tarhana çorbasının lokanta usulü olmasını sağlayan pişirme yöntemi

Tarhana çorbası lokanta usulü olarak hazırlamak için dikkat edilmesi gereken noktalar

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Tarhana Çorbası: Lokanta Usulü Tarif

Tarhana çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle kış aylarında sıcacık bir çorba olarak sofraları süsler. Geleneksel bir lezzet olan tarhana çorbası, evde kolayca yapılabilen ve oldukça besleyici bir çorba çeşididir. Peki, tarhana çorbası nasıl yapılır? İşte size lokanta usulü tarifin püf noktalarıyla birlikte adım adım tarifimiz:

Malzemeler:
- 1 su bardağı tarhana
- 1 su bardağı yoğurt
- 8 su bardağı su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1. Öncelikle bir tencereye su veya et suyunu alarak kaynamaya bırakın.
2. Ayrı bir kapta tarhanayı yoğurdu ekleyerek karıştırın.
3. Tereyağını bir tavada eritin ve içerisine salçayı ekleyerek kavurun.
4. Kavrulan salçalı karışımı kaynayan suya ekleyin ve karıştırın.
5. Ardından tarhana ve yoğurt karışımını da tencereye ila
ve edin.
6. Tuz ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyerek karıştırın.
7. Çorba koyulaşıp göz göz olana kadar orta ateşte kaynatın.
8. Sıcak servis yapmadan önce üzerine tereyağı eritip ekleyebilirsiniz.

Tarhana çorbası lokanta usulü olarak hazırlamak için dikkat edilmesi gereken nokta, malzemelerin özenle seçilmesi ve çorbanın kıvamına dikkat edilmesidir. Ayrıca tereyağı ve salça ile yapılan kavurma işlemi, çorbanın lezzetini arttıran önemli bir adımdır.