Tarhana çorbası nasıl yapılır? Tarhana çorbasının lokanta usulü olmasını sağlayan pişirme yöntemi
Tarhana Çorbası: Lokanta Usulü Tarif
Tarhana çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle kış aylarında sıcacık bir çorba olarak sofraları süsler. Geleneksel bir lezzet olan tarhana çorbası, evde kolayca yapılabilen ve oldukça besleyici bir çorba çeşididir. Peki, tarhana çorbası nasıl yapılır? İşte size lokanta usulü tarifin püf noktalarıyla birlikte adım adım tarifimiz:
Malzemeler:
- 1 su bardağı tarhana
- 1 su bardağı yoğurt
- 8 su bardağı su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
1. Öncelikle bir tencereye su veya et suyunu alarak kaynamaya bırakın.
2. Ayrı bir kapta tarhanayı yoğurdu ekleyerek karıştırın.
3. Tereyağını bir tavada eritin ve içerisine salçayı ekleyerek kavurun.
4. Kavrulan salçalı karışımı kaynayan suya ekleyin ve karıştırın.
5. Ardından tarhana ve yoğurt karışımını da tencereye ilave edin.
6. Tuz ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyerek karıştırın.
7. Çorba koyulaşıp göz göz olana kadar orta ateşte kaynatın.
8. Sıcak servis yapmadan önce üzerine tereyağı eritip ekleyebilirsiniz.
Tarhana çorbası lokanta usulü olarak hazırlamak için dikkat edilmesi gereken nokta, malzemelerin özenle seçilmesi ve çorbanın kıvamına dikkat edilmesidir. Ayrıca tereyağı ve salça ile yapılan kavurma işlemi, çorbanın lezzetini arttıran önemli bir adımdır.
Kaynak:BBN