Taş gibi yoğurt mayalamak  için bilmeniz gereken püf noktalar; Yoğurt asla sulu kalmayacak

Taş gibi yoğurt mayalamak için bilmeniz gereken püf noktalar; Yoğurt asla sulu kalmayacak

Yoğurdun taş gibi olmasını sağlayacak lezzet tüyoları

Bu püf noktalarını uygulayarak siz de evde her zaman taş gibi kıvamlı ve lezzetli yoğurt mayalayabilirsiniz.

Son yıllarda evde yoğurt mayalama gitgide yaygınlaşıyor. Hazır yoğurtlara kıyasla daha sağlıklı ve lezzetli olan ev yapımı yoğurt, hem yetişkinler hem de çocuklar için ideal bir besin kaynağı. Peki, evde taş gibi yoğurt mayalamak nasıl mümkün? İşte size, bu konuda yardımcı olacak bazı püf noktaları ve ipuçlarını paylaşıyoruz:

Sütü kaynatırken hem taşmaması hem de daha iyi kaynaması adına uygun bir tencere seçebilmek çok önemli. Aynı zamanda sütü tencereye boşalttıktan sonra iki-üç parmak kadar da boşluk kalması sütün olası taşmalarını önlemek adına son derece önemli.

Kullanacağınız yoğurt mayası, hazır yoğurttan değil, ev yoğurdundan olursa kıvamı daha iyi olacaktır. Yoğurt mayalamaktaki en önemli nokta, sütün sıcaklığının tam ayarında olmasıdır bunun için ne tam soğumuş olması ne de çok sıcak olmamasına dikkat etmek gerekir. Bunun için derece de kullanabilirsiniz.

maxresdefault-001.jpg

Ama yoğurt mayalarken sıcaklık kontrolü için bilinen en güzel yöntem anneanne-babaanne yöntemleridir. Serçe parmağınızı sütün içine daldırıp 10'a kadar saydığınızda parmağınız biraz yanıyorsa işlem tamamdır.

Sütün sıcaklığını ayarladıktan sonra bir kasede biraz sütle karıştırdığınız mayanızı yavaşça süte dökerek karıştırın. Diğer püf nokta, sütün mayalanma aşaması için bekletme kısmıdır.

Taş gibi bir kıvam için sütün üzerini bir süzgeçle kapatıp havlular yardımıyla sarabilir, fırınınızı önceden ısıtıp kapattıktan sonra içine de koyabilirsiniz. 4-6 saat hiç dokunmadan beklettiğiniz sütü daha sonra ağzı açık bir şekilde buzdolabına koyun. Bir gece de bu şekilde beklettikten sonra yoğurdunuz taş gibi bir kıvamla yemeye hazır hale gelmiştir.

Afiyetle tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN