Tatiliniz kabusa dönmesin. Sivrisineklerden korunmanızı sağlayacak doğal yöntemler

Tatiliniz kabusa dönmesin. Sivrisineklerden korunmanızı sağlayacak doğal yöntemler
Bu yöntemler sayesinde sivrisineklerden

Bu doğal yöntemleri kullanarak sivrisineklerden korunabilir ve tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Unutmayın, doğal yöntemlerin yanı sıra uygun kıyafet seçimi ve böcek kovucu ürünler de sivrisineklere karşı korunmada yardımcı olabilir.

Tatil zamanı geldiğinde, sivrisineklerle uğraşmak tatilin keyfini kaçırabilir. Neyse ki, sivrisinek ısırıklarından korunmanın doğal yolları bulunmaktadır. İşte size sivrisineklere karşı doğal korunma yöntemleri:

1- LİMON OKALİPTÜS YAĞI
1940'lardan beri kullanılan limon okaliptüs yağı , en iyi bilinen doğal kovuculardan biridir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), okaliptüs yağını sivrisinek kovucuda etkili bir bileşen olarak onayladı.

Araştırmalar yüzde 32 limon okaliptüs yağı karışımının 3 saat boyunca sivrisineklere karşı yüzde 95'ten fazla koruma sağladığını gösterdi.

KENDİN YAP

ihacomtr-cd918a20-3edc-4536-bf89-24abd9b24b82.jpg

1 ölçü limon okaliptüs yağına 10 ölçü ayçiçek yağı veya cadı fındığı ile kendi karışımınızı oluşturabilirsiniz. Florida Üniversitesi'nden araştırmacılar , karışımın 3 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmasına karşı uyarıda bulunuyor.

2- LAVANTA
Ezilmiş lavanta çiçekleri, sivrisinekleri kovabilen bir koku ve yağ üretir.

Lavanta analjezik, antifungal ve antiseptik özelliklere sahiptir. Bu, sivrisinek ısırıklarını önlemenin yanı sıra cildi sakinleştirebileceği ve yatıştırabileceği anlamına gelir.

KENDİN YAP


Lavantaları açık hava bahçelerinde veya kapalı saksılarda yetiştirebilirsiniz. Çiçekleri ezin ve yağı ayak bilekleriniz ve kollarınız gibi vücudun ısırmaya duyarlı bölgelerine uygulayın. Ayrıca temiz bir beze biraz lavanta yağı damlatın ve cildinize sürün.


3- TARÇIN YAĞI


Tarçın, elma püresi veya yulaf ezmesi için harika bir kabandan daha fazlasıdır. Tayvan'da yapılan bir araştırmaya göre tarçın yağı sivrisinek yumurtalarını öldürebilir. Ayrıca yetişkin sivrisineklere, özellikle de Asya kaplan sivrisineklerine karşı bir kovucu görevi görebilir.

KENDİN YAP


Seyreltilmiş yüzde 1'lik bir çözelti yapmak için, her 4 ons su için 1/4 çay kaşığı (veya 24 damla) yağı karıştırın. Sıvıyı cildinize veya giysilerinize, evinizin çevresine ve döşemelik veya bitkilere püskürtebilirsiniz. Konsantre bir doz cildinizi tahriş edebileceğinden, tarçın yağını uygularken dikkatli olun.

Kaynak: ulusal.com.tr, fotoğraflar: İhlas Haber Ajansı

Kaynak:BBN