Tavanın dibi mi yandı? İşte tavanızı parlatacak ve temizlemenizi sağlayacak yöntem

Tavanızın parlaklığını korumak için düzenli aralıklarla bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.
Tavanın dibi mi yandı? İşte tavanızı parlatacak ve temizlemenizi sağlayacak yöntem

Mutfak tavanızın zamanla kirlendiğini ve matlaştığını fark ettiniz mi? Endişelenmeyin, tavanızı tekrar parlak ve temiz hale getirmenin birkaç pratik yöntemi bulunmaktadır.

Tava temizliği, mutfak ekipmanlarının en önemli parçalarından biridir. Tavaların düzgün bir şekilde temizlenmesi, hem yemeklerin lezzetini arttırır hem de tava ömrünü uzatır. Peki, tava temizliği nasıl yapılmalıdır?

Evde Kolay ve Etkili Döküm Tava Temizliği

Profesyonel şefler, döküm tavanın avantajları nedeniyle mutfakta en çok bu tavaları tercih ederler. Kolay kolay yapışmaz yüzeyi ve ısıyı orantılı dağıtması tercih edilen sebeplerden bir kaçıdır. İşte, evde kolay ve etkili döküm tava temizliği ve döküm tava özellikleri:

  • Döküm tavalarda yüksek Basınçlı Kızartma yapılabilir
  • Isıyı Korur (Isınması Biraz Daha Uzun Sürse Bile)
  • Isıyı Eşit Olarak Dağıtır
  • Fırına dayanıklı ve ızgarada bile kullanılabilir
  • Tavayı suyla duruladıktan sonra iyice kurulamalısınız. Paslanmayı önlemek için tavada su kalıntısı olmamalıdır.
  • Tavayı akan suyun altında bir mutfak süngeri veya fırçasının pürüzlü tarafıyla temizleyin. Yapışan artıklar, ıslatma ile kolayca çıkacaktır.
  • Döküm tavalar çok sağlamdır ve kolayca deforme olmaz yalnızca ılık su ve yumuşak bir sünger veya fırça kullanılması tavsiye edilir.
  • Döküm tavayı biraz su ile durulurken, tavayı bir mutfak süngerinin yumuşak tarafıyla silin. Tabanın zarar görmemesi için ve aşınmaması için bulaşık teli kullanılması önerilmez.

Bölgeyi metal kıllı bir fırçayla olabildiğince sert bir şekilde ovun. Endişelenmeyin, dökme demir pürüzlü yüzeylere sürtünmeye karşı dayanıklıdır. Alanın büyüklüğüne göre ovalamaya devam edin. Ardından dökme demiri ılık, sabunlu suyla iyice durulayın. Tavayı her zaman kullanımdan hemen sonra durulayın. Tavayı asla bulaşık makinesine koymayın. Döküm tavayı kullandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede temizlemeniz gerektiğinden, genellikle tava hala ıllıkken temizleyin. Ovalama işlemi yormayacaktır.

Kaynak:BBN