Tavuk ciğerini lezzetli hale getirmenizi sağlayacak tüyo! Bu teknikle daha lezzetli oluyor

Tavuk ciğerini lezzetli hale getirmenizi sağlayacak tüyo! Bu teknikle daha lezzetli oluyor

Bu teknikleri uygulayarak tavuk ciğerini daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tavuk ciğerini lezzetli hale getirmenizi sağlayacak harika bir tüyo paylaşacağım! Tavuk ciğeri, doğru şekilde pişirildiğinde lezzetli bir atıştırmalık olabilir. İşte size bu lezzetli yemeği daha da lezzetli hale getirecek bir teknik.

Öncelikle tavuk ciğerini pişirmeden önce iyice temizlemelisiniz. Ciğerin üzerindeki zarları ve kan damarlarını temizlemek için dikkatlice işlem yapmalısınız. Daha sonra ciğerleri iyice yıkayarak kan ve zarlardan arındırmalısınız. Pişirme aşamasında ise, tavuk ciğerini kızgın yağda kısa süreli ve yüksek ateşte pişirmelisiniz. Bu şekilde ciğerlerin dışı kızarırken içi yumuşak kalacaktır. Ayrıca pişirme esnasında üzerine tuz ve karabiber gibi baharatlar ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.

TAVUK CİĞERİ TARİFİ

Tavuk Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk ciğeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3-4 sap maydanoz

Tavuk Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk ciğerlerinin beyaz görülen kısımları kesilerek atılır ve doğranır.
  2. Güzelce yıkanan ciğerler tencereye koyulur ve kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirilir. (yıkanan ciğerlerin üzerindeki su yeterli, kendi de su salacaktır)
  3. Suyunu çektiğinde yağ ilave edilir.
  4. Yağ ile kızarmaya başlayan ciğerlere tercihe göre tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ilave edilir.
  5. Ocaktan almaya yakın 1 yemek kaşığı un ciğerlerin üzerine serpilir karıştırılır.
  6. 2-3 dakika un kokusu geçmesi için kavrulur ve ocak söndürülür.
  7. Kuru soğanlar piyazlık doğranır ve elle ovulur.
  8. Ciğerlere eklenir.
  9. Servis tabağına alınır.
  10. Doğranmış maydanoz ile süslenir, afiyet olsun.

kaynak: nefisyemektarifleri.com

Kaynak:BBN