KONYA HABER
Konya
Az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3390 %0,35
48,5981 %0,72
4.903,41 % 1,35
Ara
BBN Haber Yazarlar Tavuk ciğerini lezzetli hale getirmenizi sağlayacak tüyo! Bu teknikle daha lezzetli oluyor

Tavuk ciğerini lezzetli hale getirmenizi sağlayacak tüyo! Bu teknikle daha lezzetli oluyor

Bu teknikleri uygulayarak tavuk ciğerini daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Tavuk ciğerini lezzetli hale getirmenizi sağlayacak harika bir tüyo paylaşacağım! Tavuk ciğeri, doğru şekilde pişirildiğinde lezzetli bir atıştırmalık olabilir. İşte size bu lezzetli yemeği daha da lezzetli hale getirecek bir teknik.

Öncelikle tavuk ciğerini pişirmeden önce iyice temizlemelisiniz. Ciğerin üzerindeki zarları ve kan damarlarını temizlemek için dikkatlice işlem yapmalısınız. Daha sonra ciğerleri iyice yıkayarak kan ve zarlardan arındırmalısınız. Pişirme aşamasında ise, tavuk ciğerini kızgın yağda kısa süreli ve yüksek ateşte pişirmelisiniz. Bu şekilde ciğerlerin dışı kızarırken içi yumuşak kalacaktır. Ayrıca pişirme esnasında üzerine tuz ve karabiber gibi baharatlar ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.

TAVUK CİĞERİ TARİFİ

Tavuk Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk ciğeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3-4 sap maydanoz

Tavuk Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk ciğerlerinin beyaz görülen kısımları kesilerek atılır ve doğranır.
  2. Güzelce yıkanan ciğerler tencereye koyulur ve kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirilir. (yıkanan ciğerlerin üzerindeki su yeterli, kendi de su salacaktır)
  3. Suyunu çektiğinde yağ ilave edilir.
  4. Yağ ile kızarmaya başlayan ciğerlere tercihe göre tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ilave edilir.
  5. Ocaktan almaya yakın 1 yemek kaşığı un ciğerlerin üzerine serpilir karıştırılır.
  6. 2-3 dakika un kokusu geçmesi için kavrulur ve ocak söndürülür.
  7. Kuru soğanlar piyazlık doğranır ve elle ovulur.
  8. Ciğerlere eklenir.
  9. Servis tabağına alınır.
  10. Doğranmış maydanoz ile süslenir, afiyet olsun.

kaynak: nefisyemektarifleri.com