Tavuk sote yaparken tencereye ekleyin. Yemeğin lezzeti iki kat artacak

Tavuk sote yaparken tencereye ekleyin. Yemeğin lezzeti iki kat artacak

Tavuk sote yaparken tencereye eklemeniz gereken baharat.

Tavuk sote yaparken tencereye kimyon eklemeyi unutmayın. Kimyonun eşsiz aroması yemeğin lezzetini iki kat artıracaktır. Kimyon, antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleriyle bilinir ve sindirim sistemini de destekler. Ayrıca, sindirim sorunlarına karşı da etkili olabilir. Yemeklerinize lezzet katarken aynı zamanda sağlıklı bir tercih yapmak istiyorsanız, kimyonu mutfağınızın vazgeçilmezi haline getirebilirsiniz. Tavuk sotenizin lezzetini artırmak ve sağlıklı bir seçim yapmak için bir tutam kimyon eklemeyi ihmal etmeyin.

Tavuk Sote Malzemeleri

hq720-001.jpg

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1/2 adet yeşil biber
  • 1 adet kabukları soyulmuş ve doğranmış domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk sote yapımı için tavamızı alalım. İçerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim ve ocağın altını açalım.
  • İçerisine kuşbaşı doğranmış olan 300 gram tavuk göğsünü ekleyelim ve yüksek ateşte sotelemeye başlayalım.
  • 1 adet kuru soğanı yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayalım.
  • Tavuklar sotelenmeye başladığında doğranan soğanları tavaya ekleyelim.
  • Tavuk ve soğanları sotelemeye devam edelim.
  • Yeşil biber ve kırmızı biberleri doğrayalım. Kırmızı kapya biberi yarım ay şeklinde de doğrayabilirsiniz.
  • Biberleri tavaya ilave edelim.
  • Sotelemeye devam edelim.
  • 1 adet domatesin kabuklarını soyarak küp olacak şekilde doğrayalım.
  • Tavadaki diğer malzemelerin üzerine ekleyelim ve ocağın altını kısalım pişirmeye devam edelim.
  • Soteleme işlemine devam ederken domatesler suyunu çektikten sonra içerisine 1 çay kaşığı tuz ekleyelim.
  • Ardından 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı pul biber ekleyelim.
  • İyice karıştıralım ve pişirmeye devam edelim.
  • Tavukların rengi dönmeye başlayıp domates ve biberler iyice piştiğinde ocağın altını kapatalım.
  • Tavuk soteniz servis edilmeye hazır.
  • Dilerseniz tek başına dilerseniz yanında eşlikçiler ile sunum tabağında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: haberturk.com, youtube.com

İlgili Haberler

Kaynak:BBN