Taze fasulye turşusu yaparken bilmeniz gereken tüyo. Böyle hazırlandığında asla erime sorunu oluşmuyor
Taze fasulye turşusu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Doğru şekilde hazırlandığında, turşunun erimesi sorunuyla karşılaşmazsınız.
İşte taze fasulye turşusu yaparken bilmeniz gereken tüyolar:
1. Taze Fasulye Seçimi: Turşu yapımında kullanacağınız taze fasulyelerin taze ve diri olmasına özen gösterin. Eğer mümkünse organik ve doğal yöntemlerle yetiştirilmiş fasulyeler tercih edilmelidir.
2. Temizlik ve Hazırlık: Fasulyeleri iyice yıkayın ve uç kısımlarını keserek temizleyin. Turşu yapımı için kullanacağınız cam kavanozları da önceden kaynar suyla iyice yıkayarak sterilize edin.
3. Tuz Oranı: Turşu yapımında kullanacağınız tuzun miktarı oldukça önemlidir. Fasulye miktarına göre doğru oranda tuz kullanarak turşunun lezzetini ve dayanıklılığını arttırabilirsiniz.
4. Fermente Süresi: Turşunun erime sorunuyla karşılaşmamak için fermente süresine dikkat etmek gerekir. Fasulye turşusunun fermente olması için uygun sıcaklık ve süre şartlarına dikkat ederek turşunun olgunlaşmasını sağlayabilirsiniz.
TAZE FASULYE TURŞUSU İÇİN MALZEME LİSTESİ
- 5 su bardağı su
- 1 kilo taze fasulye
- 1 çay bardağı sirke
- 3-4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı deniz/kaya tuzu
TAZE FASULYE TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Öncelikle tarife taze fasulyelerin kenarlarını kopartarak ve ikiye bölerek başlayın.
Temizlediğiniz fasulyeleri 15 dakika haşlayın. Çok yumuşamamasına özen gösterin.
Kaynar suyun içerisine tuzu ekleyin ve eritin. Su soğuduğunda içerisine sirkeyi de ilave edin.
Suyunu süzdüğünüz fasulyeleri kavanozun yarısına doldurun.
Sarımsakları kavanozun ortasına koyun ve üzerini taze fasulye ile doldurun.
Tuzlu sirkeli suyu kepçe ile kavanozlara dökün. Tüm suyu kavanozlara ekledikten sonra ağızlarını sıkıca kapatın.
Kavanozları ortalama 20 gün boyunca kuru ve güneş almayan bir dolapta saklayın.
20 günün sonunda turşunuzu afiyetle tüketebilirsiniz. Et yemeklerinin yanına çok yakıştığını unutmayın.
Fotoğraflar: youtube.com - Kaynak: lezzet.com.tr - derleme: uskuphaber.com
Kaynak:BBN