Tecrübeli aşçılar restoranlarda patates kızartırken bakın neden un ekliyorlar

Tecrübeli aşçılar restoranlarda patates kızartırken bakın neden un ekliyorlar

Tecrübeli aşçılar bu nedenlerden dolayı patates kızartması tariflerine un eklerler.

Unun bu tarifteki önemi göz ardı edilmemeli ve evde patates kızartması yaparken de bu detayın önemini unutmamalıyız.

Patateslere neden un ekliyorlar ?

Patates kızartmasının son derece lezzetli olması için ağzınızda eriyen ufalanan posa ile altın renkli çıtır kabuk arasında mükemmel dengeyi yakalamanız gerekir.

Ancak görüldüğü üzere bu oldukça zor bir iş. Aşçıların patates kızartmasının hazırlanması sırasında buğday ununun eklenmesini tavsiye etmeleri tam olarak bununla başa çıkabilmek için.

hq720.jpg

Bu kadar basit bir bileşen sayesinde yemek, sanki evde değil elit bir restoranda hazırlanmış gibi iştah açıcı hale gelecektir. Patatesler yumuşak kalır, kabuklarsa çıtır...

Unun doğru şekilde eklenmesi de önemlidir, aksi takdirde beklediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Kızartmadan hemen önce, önceden yıkanmış ve kurutulmuş patatesleri bir kevgir içinde 1 yemek kaşığı un eklemeniz gerekir. Ürünü eşit şekilde dağıtın. Bu aşamada dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Bundan sonra pişirmeye başlayabilirsiniz. Başka bir "altın kuralı" hatırlayın: Patatesleri yalnızca yemek hazır olduğunda tuzlayabilirsiniz. Aksi halde şeklini kaybeder.

Kaynak: Halk TV

Kaynak:BBN