KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2952 %0,25
48,7903 %0,47
4.857,03 % 0,00
Ara
BBN Haber Yaşam Tekrar ısıtıldığında sakıncalı olan 5 yemek. Asla yeniden ısıtmamalısınız

Tekrar ısıtıldığında sakıncalı olan 5 yemek. Asla yeniden ısıtmamalısınız

Bu yemekleri tekrar ısıtmamak, sağlıklı bir beslenme alışkanlığı için önemlidir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Yemekleri tekrar ısıtmak birçok insanın günlük yaşamında sıkça yaptığı bir alışkanlık olabilir. Ancak, bazı yemekler tekrar ısıtıldığında sağlık açısından sakıncalı olabilir. Bu nedenle, aşağıda tekrar ısıtılmaması gereken 5 yemeği sizin için listeledik.

1. Patates: Patatesin tekrar ısıtılması, içinde bulunan nişastanın yapısının değişmesine ve sindirilebilirliğinin azalmasına neden olabilir. Ayrıca, patatesin tekrar ısıtılması bakteri üremesine de zemin hazırlayabilir.

2. Mantar: Mantarın tekrar ısıtılması, mantarın protein yapısının bozulmasına ve sindirilebilirliğinin azalmasına neden olabilir. Ayrıca, mantarın içerisinde bulunan bakterilerin çoğalmasına da zemin hazırlayabilir.

maxresdefault-001.jpg

3. Tavuk: Tavuğun tekrar ısıtılması, tavuk etinde bulunan proteinlerin yapısının bozulmasına ve besin değerinin azalmasına neden olabilir. Ayrıca, tavuk etinde bulunan bakterilerin çoğalmasına da zemin hazırlayabilir.

4. Yumurta: Yumurtanın tekrar ısıtılması, içerisinde bulunan proteinin yapısının bozulmasına ve sindirilebilirliğinin azalmasına neden olabilir. Ayrıca, yumurtanın tekrar ısıtılması bakteri üremesine de zemin hazırlayabilir.

5. Pilav: Pilavın tekrar ısıtılması, pirincin içerisinde bulunan bakterilerin çoğalmasına zemin hazırlayabilir. Ayrıca, pilavın tekrar ısıtılması pirincin sindirilebilirliğini azaltabilir.