Tıpkı market yoğurdu gibi oluyor! Yoğurda birer kaşık ekleyince ekşime sorunu da olmuyor

Tıpkı market yoğurdu gibi oluyor! Yoğurda birer kaşık ekleyince ekşime sorunu da olmuyor
Evde lezzetli yoğurt yapmak için aklınızda bulunması gerekenler. Bu teknikle yoğurt asla ekşimiyor.

Yoğurt, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez bir parçasıdır ve birçok kişi tarafından sıkça tüketilmektedir. Evde yoğurt yapmak, hem maliyet hem de lezzet açısından oldukça avantajlıdır. Ayrıca ev yapımı yoğurdun katkısız ve doğal olması da sağlık açısından büyük bir artıdır.


Yoğurt yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, yoğurdun ekşimesini engellemektir.

En sağlıklı besinlerin başında gelen yoğurt sağlık açısından da sunduğu birçok fayda ile sıklıkla tüketilir. Özellikle de neredeyse her yemeğin yanına sağladığı uyum sayesinde hem bir çok mezede hem de yemekte vazgeçilmez durumdadır.

Özellikle de diş ve kemik sağlığı için faydalı olan yoğurt çoğu kişi tarafından marketlerden alınmak yerine evde yapılır. Evde yapılan yoğurtlar ise market yoğurtlarına nazaran erken ekşime sorunu ile karşı karşıya kalmanıza neden olduğundan yoğurdu ya daha az mayalamanız ya da kısa sürede tüketmeniz gerekir.


Ancak yoğurdun ekşimesini geciktirecek ve aşçıların uyguladığı bu yöntem sayesinde evde yaptığınız yoğurt market yoğurtlarına taş çıkartacak. İşte, yoğurdun ekşimesini geciktiren o yöntem…

Birer kaşık ekleyin ekşimeyi unutun…

Evde yaptığınız yoğurdun erken ekşimesinden şikayetçiyseniz bu yöntem tam size göre. Dikkat edeceğiniz ve uygulayacağınız bu adımlar yoğurdunuzu adeta marketten alınan yoğurt gibi yapacak.

Mayasız olur mu demeyin! Sütün içine 1 avuç atın taş gibi oluyor ve kıvamı asla şaşmıyor

Yoğurdunuzun kısa sürede ekşimesini önlemek için ilk olarak yoğurdun sünmemesi ve sulanmaması için mayalamada sütün çok sıcak ya da soğuk olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bunlara dikkat etmenizin ardından ise yoğurt mayanızı küçük bir kaba alın ve mayanızın içerisine hem şeker hem de tuz ekleyerek iyice karıştırın. Şeker, mayayı aktifleştirerek daha iyi bir kıvam almasına yardımcı olur. Tuz kullanımı ise yoğurdun ekşimesini önler.

Daha sonra hazırladığınız mayayı süte karıştırarak daha uzun süre ekşimeden dayanacak yoğurdunuzu yapın ve afiyetle yiyin.

Kaynak: Ensonhaber.com

Kaynak:BBN