KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9503 %0,51
47,8852 %0,57
4.404,69 % 0,49
Ara
BBN Haber Yaşam Türkiye Konya'nın bu tescilli lezzetini çok sevdi, iftar sofralarının aranan yemeği oldu: İşte sır gibi saklanan o tarif

Türkiye Konya'nın bu tescilli lezzetini çok sevdi, iftar sofralarının aranan yemeği oldu: İşte sır gibi saklanan o tarif

Konya'nın meşhur lezzetlerinden biri olan Etli Yaprak Sarması, özenle hazırlanmış iç harcı ve nefis et suyu ile iftar sofralarına lezzet katmakla kalmıyor, sosyal medyada tarifi en çok arananlar listesine de girdi.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Konya mutfağındaki yemekler ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Kentteki sofraların baş köşesinde yerini alan Etli Yaprak Sarması, hem zengin iç harcıyla hem de kadim pişirme yöntemiyle damakları şenlendiriyor.

Son dönemde sosyal medyada en çok aranan tarif oldu

Son dönemde ve özellikle de Ramazan ayında internette tarifi, Konya usulü pişirme yöntemi için aranan yemek oldu, Konya yaprak sarması. Biz de sizin için o tarihi lezzetin mutfak sırlarını paylaştık. İşte o sır gibi saklanan Yaprak Sarması tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gr taze ya da salamura asma yaprağı
  • 1,5 çay bardağı ince bulgur (düğü olmasına dikkat etmeli)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 kg yağlı kıyma (dana döş veya koyun ile karışık)
  • 2 adet domates (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • isteğe göre 2 su bardağı et suyu (400 ml)

Hazırlanışı şekli:

  1. İç malzemesinin hazırlanması:

    • Kıyma, çok ince doğranmış soğan, ince bulgur (düğü), pirinç, tuz, karabiber, 1/2 çay bardağı su ve ince doğranmış domates iyice yoğrulur.
  2. Yaprakların hazırlanması:

    • Taze asma yaprakları, bir tencerede kaynayan 2 litre suda, yaprakların renkleri hafifçe değişene kadar yaklaşık 3 dakika kaynatılır ve süzgeçle süzülür.
    • Salamura yaprak kullanılacaksa, bir gece önceden soğuk suya konulup, suyu 4-5 kez değiştirilerek tuzu çıkarılır.
    • Yaprakların sapları kesilir, iç harç konur ve yapraklar, serçe parmağının baş boğumu büyüklüğünde sarılır.
  3. Pişirilmesi ve servisi:

    • Çelik veya döküm tencerenin dibine, yemeğin dibinin tutmaması için bir sıra boş yaprak serilir.
    • Üzerine sarmalar sıra sıra dizilir. Et suyu ve limon suyu ilave edilir, tereyağı ufak parçalar halinde serpiştirilir.
    • Sarmaların açılmaması için üzerine bir tabak konur ve tencerenin kapağı kapatılır.
    • Kaynayıncaya kadar yüksek, sonra çok kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir.
    • Kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar tencerede demlendirilir.

Konya Etli Yaprak Sarması, sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Fotoğraf: GoKonya

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *