Ufalanmayan poğaça pişirmenin yolu : Bu tarifle asla ufalanma olmuyor
Uyguladığınızda lezzetli ve görüntüsüyle de göz dolduran poğaçalar elde edeceksiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!
Poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak pişirilen poğaçaların ufalanması sıkça yaşanan bir sorundur. Ufalanmayan poğaça pişirmenin püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu tarifle, poğaçalarınızın asla ufalanmayacağına emin olabilirsiniz.
MALZEMELER
1 bardak ılık su
1 bardak yağ
1 bardak ılık süt
2 kaşık yoğurt
6 bardak un
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Tüm sıvı malzemeleri bir kapta karıştırın.
Yoğurt ve yağ da ekleyin ve karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alarak elinizle şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile susam serpin.
Sıcak fırında 180 derecede yarım saat kadar pişirin.
Kaynak: mynet.com
Kaynak:BBN