KONYA HABER
Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1989 %0,44
48,2933 %0,72
4.756,89 % 1,39
Ara
BBN Haber Yazarlar Ustaların lezzet sırrı; Fabrikadan çıkmış gibi lahana sarması yapmanın püf noktası

Ustaların lezzet sırrı; Fabrikadan çıkmış gibi lahana sarması yapmanın püf noktası

Lahana sarmasının püf noktalarını dikkate alarak, lezzetli ve göz dolduran bir yemek hazırlayabilirsiniz. İşte lahana sarmasına lezzet katan tüyolar

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Lahana sarması yaparken lezzetli ve sağlıklı bir sonuç elde etmek için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. İşte lezzetli bir lahana sarması yapmanın püf noktaları:

1. Lahanaların Doğru Seçimi:

Lahanaların yapraklarının kalın ve büyük olmasına dikkat edin. Yapraklarının yumuşak ve kolayca sarılabilir olması lezzetli bir sarma için önemlidir.

2. Lahanaların Haşlanması:

Lahanaları sarmadan önce kaynar suda hafifçe haşlayarak yumuşamasını sağlayın. Bu sayede sarma yaparken lahanalar kolayca sarılacak ve pişme süresi kısalacaktır.

3. İç Harcın Hazırlanması:

İç harcı hazırlarken pirinç, kıyma, soğan, salça ve baharatları kullanarak lezzetli bir iç harcı elde edebilirsiniz. Baharatlarla lezzetlendirdiğiniz iç harcı, sarmaların içine dikkatlice yerleştirin.

4. Sarmaların Düzgün Sarılması:

Lahanaları haşladıktan sonra her bir yaprağı düzgün bir şekilde açarak iç harçtan koyun ve sıkıca sarın. Sarmaları dik bir şekilde tencereye yerleştirerek dağılmadan pişmelerini sağlayın.

5. Pişirme Süresi ve Suyun Miktarı:

Sarmaları pişirirken üzerini geçmeyecek kadar su ekleyerek, kısık ateşte pişirin. Bu sayede sarmaların dağılmadan pişmesini sağlayabilirsiniz.

LAHANA SARMASI TARİFİ

  • 1 orta boy lahana
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • Bir avuç kırık pirinç
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

LAHANA SARMASI NASIL YAPILIR?

  • Lahana yaprakları kaynar tuzlu suda dirlikleri gidene kadar haşlanır ve suyu süzerek bir tabağa alınır.
  • İç harcı için 2 defa makineden geçirilmiş kıymaya pirinç, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber katılarak iyice yoğrulur.
  • İç hazırlanınca lahana yaprakları teker teker yayılıp her yaprağın ortasına bir parça iç koyulduktan sonra sarılır.
  • Tencereye dolmaları yerleştirmeden önce dibine 1-2 sıra lahana yaprağı yayılır. Yaprakların üstüne düzenli bir biçimde sarılmış dolmalar yerleştirilir.
  • Yapraklar sarılıp tencereye yerleştirildikten sonra üzerine 1 parmak geçecek kadar su konur.
  • Dolmaların üstüne ters çevrilmiş bir tabak yerleştirilip tencerenin kapağını da kapattıktan sonra ateşe oturtulur ve pişmeye bırakılır.
  • Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alınıp, sıcak sıcak tüketilir.
  • İsteğe göre bu dolma sade veya yoğurtlu olarak servis edilebilir.

Kaynak: Haberturk.com, bbnhaber.com.tr