Ustaların lezzet sırrı; Fabrikadan çıkmış gibi lahana sarması yapmanın püf noktası

Ustaların lezzet sırrı; Fabrikadan çıkmış gibi lahana sarması yapmanın püf noktası

Lahana sarmasının püf noktalarını dikkate alarak, lezzetli ve göz dolduran bir yemek hazırlayabilirsiniz. İşte lahana sarmasına lezzet katan tüyolar

Lahana sarması yaparken lezzetli ve sağlıklı bir sonuç elde etmek için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. İşte lezzetli bir lahana sarması yapmanın püf noktaları:

1. Lahanaların Doğru Seçimi:

Lahanaların yapraklarının kalın ve büyük olmasına dikkat edin. Yapraklarının yumuşak ve kolayca sarılabilir olması lezzetli bir sarma için önemlidir.

2. Lahanaların Haşlanması:

Lahanaları sarmadan önce kaynar suda hafifçe haşlayarak yumuşamasını sağlayın. Bu sayede sarma yaparken lahanalar kolayca sarılacak ve pişme süresi kısalacaktır.

3. İç Harcın Hazırlanması:

İç harcı hazırlarken pirinç, kıyma, soğan, salça ve baharatları kullanarak lezzetli bir iç harcı elde edebilirsiniz. Baharatlarla lezzetlendirdiğiniz iç harcı, sarmaların içine dikkatlice yerleştirin.

4. Sarmaların Düzgün Sarılması:

Lahanaları haşladıktan sonra her bir yaprağı düzgün bir şekilde açarak iç harçtan koyun ve sıkıca sarın. Sarmaları dik bir şekilde tencereye yerleştirerek dağılmadan pişmelerini sağlayın.

5. Pişirme Süresi ve Suyun Miktarı:

Sarmaları pişirirken üzerini geçmeyecek kadar su ekleyerek, kısık ateşte pişirin. Bu sayede sarmaların dağılmadan pişmesini sağlayabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

LAHANA SARMASI TARİFİ

  • 1 orta boy lahana
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • Bir avuç kırık pirinç
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

LAHANA SARMASI NASIL YAPILIR?

  • Lahana yaprakları kaynar tuzlu suda dirlikleri gidene kadar haşlanır ve suyu süzerek bir tabağa alınır.
  • İç harcı için 2 defa makineden geçirilmiş kıymaya pirinç, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber katılarak iyice yoğrulur.
  • İç hazırlanınca lahana yaprakları teker teker yayılıp her yaprağın ortasına bir parça iç koyulduktan sonra sarılır.
  • Tencereye dolmaları yerleştirmeden önce dibine 1-2 sıra lahana yaprağı yayılır. Yaprakların üstüne düzenli bir biçimde sarılmış dolmalar yerleştirilir.
  • Yapraklar sarılıp tencereye yerleştirildikten sonra üzerine 1 parmak geçecek kadar su konur.
  • Dolmaların üstüne ters çevrilmiş bir tabak yerleştirilip tencerenin kapağını da kapattıktan sonra ateşe oturtulur ve pişmeye bırakılır.
  • Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alınıp, sıcak sıcak tüketilir.
  • İsteğe göre bu dolma sade veya yoğurtlu olarak servis edilebilir.

Kaynak: Haberturk.com, bbnhaber.com.tr

Kaynak:BBN