Vedat Milor memleketi Konya'yı işaret etti. Bu yemek şifa dağıtıyor
Konya'nın sevilen tadını ünlü gurme Vedat Milor herkese önerdi. Birbirinden güzel lezzetleri ile adından söz ettiren Konya hem Türkiye'de hem de dünyada büyük ses getiriyor.
BAMYA ÇORBASI ŞİFA DAĞITIYOR
Türkiye genelinde lezzetleri ile ilk sıralara yerleşmeyi başaran Konya zengin tarihi geçmişinin yanı sıra et yemekleri ve hamur işleri ile de ünlüdür. Konya'ya özgü lezzetler denildiğinde etli ekmek, bamya çorbası, tirit ve fırın kebabı akla gelen lezzetler arasında yer alıyor. Vedat Milor'un da tavsiye ettiği o yemek hem vücudunuza şifa olacak hem de lezzeti ile her gün yedirecek.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Konya'da ünlü lezzetler arasında yer alan bamya çorbası ünlü gurme Vedat Milor'un da vazgeçilmezi oldu. Kış aylarında bağışıklığı güçlendirdiği bilinen bamya çorbasının faydaları da saymakla bitmiyor. Kış boyunca Konya'da en çok tüketilen lezzetlerin başında gelen bamya çorbası bağışıklık sistemini güçlendirirken aynı zamanda hazmı da kolaylaştırmaktadır. Kolesterolü düşürürken kanser riskini en aza indiren bamya çorbası C vitamini ve beta karoten açısından da oldukça zengindir.
KONYA USÜLÜ BAMYA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Öncelikle kuru bamyalarımızı elimizle yuvarlayarak üzerindeki küçük küçük tüylerin dökülmesini yanlarında bulunan saçakların temizlenmesini sağlıyoruz. Temizlediğimiz bamyaları kaynar suyun içinde 10 dk. haşlıyoruz haşlarken içine bir çay kaşığı limon tuzu ekliyoruz ki bamyalarımız sünmesin. Yumuşayan bamyalarımızın suyunu süzüp üzerine soğuk su ilave edip şokluyoruz. Bamyalarımızın iplerini çıkarıyoruz. Önce etimizi suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz üzerine tereyağını ekleyip incecik doğramış olduğumuz soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanlarımız kavrulduktan sonra salçalarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Suyumuzu ilave edip bamyalarımızı ekliyoruz. Suyumuz kaynağınca tuzumuzu ilave edip ocağımızın altını kısıp, 30 dk. kısık ateşte pişiriyoruz. Kıvam alan çorbamıza en son limon tuzunu da ekleyip, 1o dk. daha kaynattıktan sonra ocağımızın altını kapatabiliriz. Çorbamızın ilk sıcaklığı geçtikten sonra servise sunabiliriz. Bamya sıcak sıcak yenir.
Kaynak:BBN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.