Yapılışı en kolay börek tarifi: Hazır yufkayla yapılan çıtır çıtır ıspanaklı börek tarifi ve püf noktaları

Yapılışı en kolay börek tarifi: Hazır yufkayla yapılan çıtır çıtır ıspanaklı börek tarifi ve püf noktaları

Bu pratik tarif ile kısa sürede harika bir börek hazırlayabilir, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Yapılışı oldukça kolay olan hazır yufkayla yapılan çıtır çıtır ıspanaklı börek tarifi ile karşınızdayız. Bu pratik tarif sayesinde misafirlerinize veya ailenize lezzetli bir atıştırmalık hazırlamak artık çok daha kolay. İşte ıspanaklı börek tarifimiz ve püf noktaları:

Püf Noktaları:


- Hazır yufka kullanmanız işleri oldukça kolaylaştıracaktır. Ancak taze yufka da tercih edebilirsiniz.
- Ispanakları soteledikten sonra suyunu iyice süzmeye özen gösterin, böylece böreğinizin içi sulanmayacaktır.
- Yufkaları yağlayarak üst üste koymak, böreğinizi daha lezzetli ve çıtır çıtır yapacaktır.

ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

maxresdefault.jpg

MALZEMELERİ


4 yapak hazır yufka

2 demet ıspanak

40 gram rendelenmiş kaşar

Bir çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı tuz

Bir adet yumurta

Yarım şişe maden suyu

YAPILIŞI


Bir fırın tepsisini yağlayıp üzerine bir adet hazır yufkadan serin.

Ardından bir kabın içinde yumurta ve maden suyunu karıştırın.

Bu ilk tabakaya sürüp üzerine bir tane daha yufka serin.

Önceden kesip haşladığınız ıspanakları karabiberleyip arasına koyun.

Üzerine çok az miktarda kaşar serpiştirin.

Ardından bir yaprak daha yufkayı koyup soslayın. En son yufkayı koyup içe doğru katlayın.

Dilimlere ayırıp yeniden maden suyu ve yumurta karışımını üzerine sürün.

170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Afiyet şifa olsun...

Kaynak: aksam.com.tr, youtube.com

Kaynak:BBN