Yaprak sarmasını lokum gibi pişirme tüyosu belli oldu. Lezzeti herkesi hayran bırakıyor

Yaprak sarmasını lokum gibi pişirme tüyosu belli oldu. Lezzeti herkesi hayran bırakıyor
Yaprak sarması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, doğru pişirildiğinde herkesi hayran bırakacak bir lezzete dönüşebilir.

İlk olarak yaprak sarmasının lezzetli olabilmesi için kullanılan yaprakların taze ve kaliteli olmasına özen gösterilmelidir. Yapraklar, sarmayı yapacağınız gün taze bir şekilde temin edilmelidir. Ayrıca yaprakların temizlenmesi ve yumuşaması için kaynar suda bekletilmesi de önemlidir.

Sarma iç harcının lezzetli olabilmesi için ise kullanılan malzemelerin kaliteli ve doğal olmasına özen gösterilmelidir. Pirinç, kıyma, soğan, baharatlar ve limon suyu gibi malzemelerin doğru oranlarda kullanılması sarma iç harcının lezzetini arttıracaktır.

Yaprak sarmalarını pişirirken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise pişirme süresidir. Yaprak sarmaları, düşük ateşte uzun süre pişirildiğinde lokum gibi yumuşacık olacak ve lezzeti daha da artacaktır. Ayrıca pişirme esnasında üzerlerine bir tabak veya ağırlık koyarak daha düzgün bir şekilde pişmelerini sağlayabilirsiniz.

maxresdefault-001.jpg

ETLİ YAPRAK SARMASI TARİFİ

Etli Yaprak Sarması İçin Gereken Malzemeler:

500 gr taze asma yaprağı

İç malzemesi;

½ su bardağı pirinç

300 gr yağlı dana kıyma

1 orta boy soğan

2 diş sarımsak

½ su bardağı su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı nane

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz, karabiber

Sos için;

2 yemek kaşığı sıvıyağ

İstediğiniz baharatlar

1 su bardağı domates sosu+1 tatlı kaşığı domates salçası

Etli Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı:

İlk önce asma yapraklarını haşlıyoruz.

Hafif rengi dönünce süzüyoruz.

Yoğurma kabına aldığımız iç malzemeleri bir güzel yoğuruyoruz.

Haşlanmış yaprakların kenarına iç harcımızdan alıp sarıyoruz.

Pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra asma yaprağından diziyoruz.

Üzerine de düzgün biçimde sardığımız dolmaları diziyoruz.

Üzerine dolmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave ediyoruz.

Pişerken dolmalar yukarı çıkmasın diye bir ağırlık koyuyoruz.

30 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

Sosu i.in tavada domates ve et suyunu kaynatıyoruz.

Koyu bir kıvama gelince ocaktan alıyoruz.

Servis yaparken bu sostan dolmaların üzerine döküyoruz.

Afiyet olsun…

İlgili Haberler

Kaynak:BBN