Yaz aylarında çok iyi gidiyor. Buz gibi soğuk hoşaf nasıl yapılır? İşte kayısı hoşafının püf noktası
Bu yaz mevsiminde serinlemek için harika bir seçenek olan buz gibi soğuk kayısı hoşafını denemenizi tavsiye ederiz. Sağlıklı ve doğal bir içecek olan kayısı hoşafı, misafirlerinizi de ferahlatacak ve beğenilerini kazanacaktır.
Yaz aylarında serinletici bir içecek olarak tercih edebileceğiniz buz gibi soğuk kayısı hoşafı tarifi ile karşınızdayız. Özellikle sıcak havalarda ferahlamak için harika bir seçenek olan kayısı hoşafı, aynı zamanda sağlıklı ve besleyici bir içecektir. İşte, bu lezzetli hoşafın püf noktaları ve tarifi...
Malzemeler
- 250 gr kuru kayısı
- Yarım çay bardağı kabuksuz badem içi
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
Nasıl Yapılır
Kuru kayısıları yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyin ve şişmeleri için birkaç saat bekletin. Şeker ve bademleri ilave edin. Kayısılar yumuşayana kadar pişirin. Soğuk servis yapın.
Buz gibi soğuk kayısı hoşafını hazırlamak aslında oldukça kolay, ancak lezzetli bir sonuç elde etmek için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Kayısıların olgun ve aromalı olmasına dikkat etmek, hoşafın lezzetini artıracaktı
Kaynak:BBN