KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3800 %0,31
48,5470 %0,51
4.845,51 % 0,00
Ara
BBN Haber Yaşam Yaz sıcağında çok lezzetli oluyor. Lüks kafelerde yapılan lavantalı muhallebinin tarifi

Yaz sıcağında çok lezzetli oluyor. Lüks kafelerde yapılan lavantalı muhallebinin tarifi

Lavantalı muhallebi tarifi ile hem sevdiklerinizi hem de kendinizi şımartabilir, farklı bir tat deneyimi yaşayabilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bugün sizlere muhteşem bir tatlı tarifi ile geldik. Lavantalı muhallebi, hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı bir tatlı alternatifi sunuyor. Lavantanın huzur veren kokusu ve muhallebinin kremsi tadı bir araya gelerek enfes bir lezzet ortaya çıkarıyor. Üstelik yapımı oldukça kolay!

Malzemeler
• 1 çorba kaşığı lavanta
• 70 gram pirinç unu
• Limon kabuğu
• 1 litre süt
• ½ bardak toz şeker
• 1 paket krema
• 1 çorba kaşığı mısır nişastası
• 2 çorba kaşığı toz şeker
• Limon suyu
• 1 bardak su
• 1 su bardağı böğürtlen ya da frambuaz


Nasıl Yapılır?
• Küçük bir mutfak bezinin içerisine lavantayı ve limon kabuğunu alın ve sıkıca bağlayın.
• Sütün ¼’ünü bir tencereye alın.
• Ardından içerisine toz şekeri ve nişastayı da ilave edin ve hafifçe çırpın. Bu adım, pişerken topaklanmasını engelleyecektir.
• Malzemeler sütün içerisinde açılmaya başlayınca sütün kalanını da ilave edin.
• Kremayı ekleyin ve tencereyi ocağa alıp kısık ateşte altını açın.
• Karışımı sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
• Bu sırada, farklı bir sos tavasına su, suda açtığınız nişasta, limon suyu ve böğürtlenleri alın.
• Tavayı ocağın üzerine alın ve orta ateşte altını açın.
• Suyu kaynamaya başlayınca altını kısın ve 5 dakika daha pişirin.
• Muhallebi iyice kıvama geldiğinde, altını kapatın ve mutfak bezini içerisinden alın.
• Muhallebiyi servis kaselerine aktarın.
• Ardından üzerinden sosu gezdirin ve buzdolabında biraz dinlendirip soğuk olarak servis edin.


Afiyet olsun…